Wanna go?

image578
Jag har surfat runt efter billiga weekendresor nu den senaste timmen...Är sjukt sugen på att beställa en. Får se hur/  vart/ när/ om det blir av!

Liten lista

image576

Jag har börjat bygga upp ett sug efter lite shopping, känns som om det var ett tag sen. Mýcket skriverier om det men inget på riktigt. Har gjort en liten lista för att veta vad jag ska leta efter. Föredrar att ha ett mål så man inte kommer hem med va skit som helst bara för att.

Äntligen över

Nu är det äntligen över. Inge mer mikroekonomi. Såvida jag inte kuggar tentan då, men det är ju tre veckor kvar tills det resultatet kommer så tills dess behöver jag inte tänka mer på det. Nu har jag snart jobbat klart min eftermiddag också så nu väntar tentaöl (eller vin?)!!!

Vad ska ni göra ikväll?

För lite plugg?

Camilla Åkrans » Numeró » 2
Camilla Åkrans för Numeró

Imorgon har jag tenta och jag har spenderat hela dagen arbetandes i en reception. Lite vågat känns det som, då jag kunde ha pluggat istället. Men skummat lite anteckningar har jag gjort i alla fall.

Fotot av Camilla Åkrans fångade mig lite så här på eftermiddagen. Hon tar verkligen fantastiska foton! Hon har många foton där solen verkligen lyser upp modellerna som på de ovan. Så vackert.

Peek-a-boo

image575

Den där peep-toe-skon verkar ju bli sommarens mest hypade sko. Men nog är det fint alltid. Finns i massvis av modeller också så hitta någon som passar borde ju inte vara omöjligt. Har du någon favorit?

Borde pyssla mera

image574

I Leksand blev det äggmålning hos familjen Grönberg påskafton och jag tror att jag (trots att jag var nästäldst bland "ungdomarna") tyckte att det var roligast! Gick verkligen in för det och titta så tjusiga de blev mina små gubbar! Synd att jag inte äter ägg bara...

Street Style

image573
The Sartorialist, Sthlm Streetstyle och Oslostil


Eftersom jag sitter inne med mjukisbyxor och huvudet i böckerna hela dagen så kan det ju vara skoj med något fint att vila ögonen på. Dessa damer har ju lyckats lite bättre med klädvalet än vad jag har idag. Gillar den sista tjejen som har två olika skor, kul grej!

Snöbus

image572

Vilket busväder! Det är ju snö överallt! Sååå mysigt! Synd bara att man måste sitta inne och tentaplugga. Helst av allt hade jag velat leka i snön. Åka pulka och bygga snögubbar hade slagit mikroekonomi med hästlängder! (Fast det gör ju det mesta förstås...)

Hej mitt vinterland

image571
Så här såg en ort ut när vi åkte från Åre i januari, nu ser Göteborg likadant ut. Hela stan är täckt av snö och det har kört av bussar och lastbilar i varannat hörn på vägarna. Försöker lyssna på radio men den avbryts hela tiden av trafiknyheterna. Får väl hoppas att jag lyckas ta mig till skolan idag.

Underbar helg

image570

Så var påsken över. Har haft en alldeles underbar helg på landet, åkt snowboard (tack för lånet Kajsa), målat ägg, ätit mängder med godis och umgåtts med familjen.

Tyvärr kom vi hem och möttes av ytterligare ett inbrott i källaren. Denna gången hade de brutit sönder två lås ooch snott A's cykel. Tur i oturen att skidgrejerna och min cykel inte stod där då...suck. Bara att ringa polis och anmäla allt en gång till då....Jävla skittjuvar!! (ursäkta språket...)

Glad Påsk

Eftersom jag inte lyckas med att ladda upp den finfina bilden jag hade skapat för dagen så får jag väl säga det i ord istället. Glad Påsk allihopa!
Nu ska jag iväg och äta ännu mera godsaker än vad jag redan smoffat i mig. Den finaste tårtan har vi gjort dagen till ära också. Den bara måste jag visa bild på senare. Hoppas alla får en underbar afton!

Långhelg i sikte

image569

Onsdag. Lite skola, lite jobb och sen far vi iväg till Leksand för att fira påsken (äta godis) med päronen och syster. Lite skidåkning står på schemat också, yey! y

Constant Inspiration

image565

How come I never get tired?
Alexander Wang så klart. Fantastiska foton- och kläder!

Snart så...

image568
Snart försvinner snön och då kommer solen värma mer. Snart kommer våren och då går alla runt och ler!

Favoriterna

image567

Här är mina favoriter från Kate's kollektion för Topshop. Blazern och Bandeauklänningen har jag redan sett fler som bloggat om och inte konstigt det. De är ju riktigt fina! Sen gillar jag tyget med små stjärnor också, som på den första klänningen och skjortan.

Kate for Topshop

image566

Kate Moss nya kollektion för Topshop släpps idag. Har bara kollat igenom lite fort och fastnade mest för en klänning och en blazer... Titta själv!

Sophomore

image564
bilder

Just nu hjälper det faktiskt att kolla på somriga bilder. Dessa är en klass för sig. Kärlek, Skratt och en massa Sommar!

PS. Nu vill jag ha en pippirandig t-shirt och röda shorts...och en solbränna förstås.

Var kom vintern ifrån?

image563

Jag hade verkligen ställt in mig på att våren skulle komma nu. Trott att den där snön inte skulle dyka upp mer i Göteborg den här säsongen. Ack så fel jag hade, är nog därför den inte alls känns välkommen. Hade det varit en månad sen så ok, men nu? Det var bara att hoppa i duffeln och mössan igen och gå med huvudet mot backen för att inte få snålblåsten i ansiktet.
Förhoppningsvis är det vår igen om några dagar!

Lyckades för övrigt helt missa schemat imorse vilket resulterade i att en föreläsning blev utbytt mot en latte och ett jobb slutade tidigare än väntat!

Reinkarnation

image562

Igår var det rena rama vårvädret ute och idag är marken vit, vad hände?
Något annat som är lustigt är ju tulpanerna ovan. De hängde halvdöda när jag kom hem från jobbet igår. Inte bra att jobba för mycket alltså. Men efter lite vatten och isbitar så tog de sig. Kolla bara hur de stod i vasen när jag vaknade imorse!

Fantastiskt!

You like?

image561
Den firar ju inte bara 70 år i år, den kommer ju ständigt i nya varianter. Vad tycks om de dubbelfärgade strumbyxorna från AA? Tycker de är lite småroliga faktiskt. Lite Jekyll & Hyde beroende på vilket håll man ser det från. Vad tycker du?

70:årsjubileum

image560

American Apparel uppmärksammar det faktum att ett av de mest använda plagget i en tjejs garderob i år fyller 70 år- inget mindre än nylonstrumpbyxan! Det ni tjejer!

Den har ju varit med om mycket under åren. På 1920-talet kom den första strumpbyxan och cirka ett decenium senare kom den revolutionerande NYLONstrumpbyxan. 1962 gästspelade den i ett aprilskämt i tv som troligtvis alla hört talas om. På 1990-talet minskade användningen för att under 2000-talet göra en rejäl comeback!

Så man kan väl inte säga mer än grattis- GRATTIS kära strumpbyxa för att du håller mina ben och rumpa varm om vintern!

Jag är inte bitter

image559
Röd kjol, svart korsett och massa halsband= JA TACK, cool snubbe, Ida Pyk

Tänkte jag skulle försöka orka med den där melodifestivalen, men det enda som är roligt med det är ju att hacka på hur illa man tycker alla är och då är det bra om man har sällskap. Tyvärr är så inte fallet, är ensam hemma och jag har totalt tappat intresset för alla låtar som låter exakt likadant med helt meningslösa texter. Och en fråga:

hur hur HUR kunde den där Christer Sjögren gå vidare!?!?

suck....kul att se att några har kul i alla fall, man skulle vara polare med den där Cobrasnake alltså...(alla bilder från honom)

Tur att det började regna

image557

Imorse när jag och Klas gick till jobb var det verkligen oförskämt fint väder ute. Sånt väder då det borde vara olagligt att jobba för att man måste vara ute och njuta. Som tur var började det regna sen (sorry ni som va lediga) så vi behövde inte må dåligt över det så länge. Det var en tillräckligt lång dag som det var ändå och man längtade ut trots regnet utanför. Väl hemma möttes jag av de sötaste post-it-lapparna på väggen.

Gult är inte fult

image556
Blir lite ett tema nu när denna bild dyker upp- våkläder med en accentfärg. Förra gången blått, denna gult. En söt blus och smycke från H&M matchas med byxor från Topshop, väska från La Redoute och tygsko från Din Sko. Mer plånboksvänlig outfit blev det också, bra de!

Empty Closet?

image555
bild från LundLund

Är det inte konstigt att man vissa mornar kan öppna den fulla garderoben men inte finna någonting som känns skoj att sätta på sig? Så är min garderob just nu, skiftar mellan två-tre plagg varje dag känns det som. Kanske dags för lite nytt snart...

Känner du igen dig?

Missed it

image554
Jag gick och tänkte på denna halva dagen igår. Den fanns i lager igår morse men så, åtta timmar senare när jag kommer hem så är den slut. Känns som om den föll ur händerna på mig...Typiskt.

Blått är flott

image553
Jag är förälskad i klänningen och skulle gärna matcha den med kuvertväskan från Marc by Marc Jacobs, skinnjacka från Mike & Chris Nolan och skor från Chloé. Om bara plånboken ville samarbeta med den idén.

Torsdag

image552
Idag inviger jag både hemmagjorda kjolen och de nya skorna. Jag har redan hunnit med ett frukostmöte, vikt tvätt och städat i lägenheten, tänk vad man hinner med när man går upp klockan 7. Nu lunch, sen skola.

Ps. Bilxten gjorde bh:n väldigt synlig, men no worries, jag har kofta också

Frills

image551

Wanna walk to the ocean, over the hills, in my dress with lots of frills.
Ja tack.

Fläder och Champagne

image550

Jag var en duktig flicka idag så jag belönade mig själv med ett par skor. Äntligen ett par ballerina i skinn som sitter bra. Nu ska jag dricka te, fläder och champagne, det låter både gott och vackert tycker jag.

Red again...

image549
Appropå: Kom ju på att jag ju faktiskt har någonting nytt som är rött. Hade jag lyckats med att se skaplig ut på en bild idag så hade jag ju kunnat visa det på, men så är tyvärr inte fallet. Gate heter färgen iaf, lagom rött för mig!

Wednesday Inspiration

image548
fotad av The Sartorialist

Några vill-ha-plagg presenterade i några som lyckats bära upp dem riktigt snyggt! Lite inspiration så här på morgonen bara.

Red

image547
Jag känner för något rött just nu. Kanske ett par röda jeans från H&M eller ett par solglajjer från Topshop kan stilla suget. Upprullade byxor till ett par tygskor känns lockande faktiskt.

Broken Flowers

image546

Jag har fullkomligt tappat min förmåga att plugga. Allt, precis allt känns roligare och viktigare just nu. Hoppas innerligt att den dyker upp snart igen dock, för annars blir nästa tenta knepig att klara.
Fast jag är inte panikslagen än, så nu ska jag gå tillbaka till min nya Vagabond-tidning och läsa om second-hand-shopping i New York. För det är väl ändå viktigare att lära sig än mikroekonomi eller?

Itsy Bitsy Teenie Weenie

image544

Sairee Beach i Thailand, resten är från Topshop

Det där med och leta bikini är ju lika skojigt varje år. Blek som snö gå in och prova små tygbitar med en lampa som lyser upp varenda liten skavank på kroppen. Men det måste ju göras och det blir ju bättre så fort man tar den ur provrummet. Här är några favoriter från Topshop!

Ps. Tror jag fallit lite för denna bandeau-modellen...

I saw the sign

image535
Cu Chi Tunels i Vietnam, Mc Donalds Bangkok, skylt från skolan.

Vi har en skylt i skolan vid ingången där det står att hundar och rullskridskor är förbjudna i korridorerna och sådana skyltar får en ju alltid att undra om allt annat är helt okej att ta med sig? En katt? En cykel? o.s.v. Eller skulle vi någon gång under vår uppväxt ha lärt oss att en hund är tecken för alla djur och rullskridskor symboliserar alla sportsaker som inte passar sig i en skola?

Även om den i skolan är hyfsat lättförstådd så började jag ju verkligen undra när jag såg ovanstående skyltar på mina utlandsresor. Den vänstra är tagen i Cu Chi Tunnels i Vietnam, troligtvis det s i s t a stället man vill gå vilse på så därför är det ju bra att de har så tydliga skyltar!?!? Någon som ser en pil åt nåt håll? (Det var alltså två tunnlar i olika riktningar bredvid skylten...)

Den mittersta är tagen vid bordet på Mc Donalds i Bangkok, behövs några ord?

Visst börjar man undra ibland?

Fashion Ads

image543

Benettons vackra katalogbilder för våren 2008

3 dagar

image540
torsdag- Lykke Li, fredag- brasa på landet, lördag- promenad

Det har varit en mysig helg. Regnig men mysig. Bastu, god mat, och liten utflykt. Nu ska jag bara mysa i soffan innan nya veckan börjar.

Ok bye bye now

image538

Jag har prickiga strumpor och randig tröja idag och så ska jag åka till landet över helgen! Ha de!

Le Printemps

image536
Jeans från Acne, linne från Topshop, skor och halsband från Asos och glajjer från 80's Purple


Solen ser ju varmare ut än vad den är vilket resulterar att jag tar på mig för lite kläder nästan varje dag. Detta skulle jag gärna haft idag om solen hade värmt så mycket som den ser ut att göra från insidan.

(Grämer mig för övrigt fortfarande för att jag var tvungen att lämna tillbaka ballerinaskorna jag köpte, varför finns de inte i 37½???)

Le soleil brille

image534
lucnh på balkongen och utsikten därifrån

Idag är det härligt vårväder ute (okej, fortfarande kallt i skuggan, men i alla fall 15 grader på balkongen). Fåglarna kvittrar och solen skiner. Kom just in från balkongen, men jag ska nog skynda mig ut igen, kanske kan man börja jobba på brännan redan nu!?

Fotoauktion för hemlösa

image533
Walter Hirsch "En kärlekshistoria", Arno Rafael Minkkinen "Self Portrait with Daniel", Lambis Stratoudakis "Siren"

Tidningen Foto har arrangerat en auktion till förmån för de hemlösa där fotografier från några av Sveriges främsta fotografer auktioneras ut. Pengarna går oavkortat till Stadsmissionens arbete. God fotografi för en god sak som de uttrycker sig. Visst är fotona vackra, se resten av fotografierna här.

Go Väst

image532
Topshop, La Redoute, H&M och Alexander Wang

En väst skulle gärna få flytta in i min garderob snart. Skulle matcha den som bilden till höger med någon stor t-shirt eller klänning. Fast lite mindre 80-tal än Alexander Wangs får det nog bli. Någon av de tre ovan kanske...

Klumpeduns och Tårta

Idag har jag lyckats med följande bedrifter;

- Smälla till höften då jag tågade in i en vägg
- Klämt foten när jag stängde en dörr innan jag hade hunnit ut
- Slagit i tårna i en tröskel


Men vem gråter för något sådant när man senare får trösta sig med prinsesstårta? Ska försöka hålla mig på mattan nu tills jag går och lägger mig. Och äta lite mera tårta också kanske.... Det kan väl inte skada mig?

Happy Birthday

image531
A's räkmacka, tulips, nya blusen

Idag fyller killen min år! Räkmacka till frukost, tulpaner och presenter på sängen är ju ingen dålig start på dagen. Ikväll bli det kalas med tårta, jag längtar! Underbart väder är det ute också!

(Det är för övrigt exakt 3 år sen vi sprang på varandra på en ö i Thailand, han bar en blå cowboyhatt i plast, vem kunde motstå det?)

Ja chut-chut gavarjú pa-rússkij

image530
Födelsedagsbarnet Kajsa, bästa bandet, pirogmums, kort med intensivt framträdande vid 4-tiden.

I lördags hade Kajsa fest i Uppsala. Temat va ryskt (vilket främst resulterade i en massa white russiandrinkar och vodkashots och en o annan pälsmössa). Fantastiskt rolig fest blev det i alla fall och jag var sist i säng. På söndagen blev det brunch på V-Dala, gott värre. En helg lika skoj som jag förväntade mig att den skulle vara, lyckad med andra ord!

Ikväll ska jag göra tårta för imorn fyller darling år!

Catwalkshoes

image527
Yves Saint Laurent, Giambattista Valli, Karl Lagerfeldt, Stella McCartney (Style)

Skor är väl alla tjejers favoriter så därför är det ju bra att några av fotograferna på catwalken koncentrerar sig på att fota detaljerna också. Här är ett axplock av några olika modeller. Jag gillar Karl Lagerfeldts, Du?


Sonia Rykiel Fall 2008

image529
bilder från Style

De ser så glada ut alla modeller, for a change. Som om de skuttade fram med ett leende på catwalken och det passar verkligen. Kläderna ser lekfulla ut och innehåller mycket färger. En helt klart upplyftande höstkollektion.

RSS 2.0