31 december 2007

image397

Årets sista dag är här. Måste helt klart sammanfatta 2007 som ett bra år. Sommaren var ju inget att hänga i julgranen dock, men jag fick ju iaf sol i Thailand i början av året. Sen hann jag ju även med en resa till Dublin med brudarna och en långweekend med mamma i Rom. Är riktigt spänd på att se var i världen jag får dyka upp 2008.

Nyåret skall ringas in med mina underbara vänner. Det blir trerättersmiddag på Värmdö först, tyvärr är A  inte med (kvar i Götet..) men det får gå ändå. Vi har ju hela 2008 på oss att umgås sen!

Vad ska ni göra på nyår?

Vrålfika

Bland det bästa då det firas jul med mammas sida av släkten måste ju helt klart vara de hysteriska mängderna med bullar och kakor! Jag tror vi räknade det till tolv olika sorter i år! Den ena godare än den andra... (Kanske tur att det bara är jul en gång om året)
image396

Mellandag 1

Vilken jul! Har verkligen haft mysigt med släkten. Var så skönt att bara komma bort från stad och jobb och skola och bara få vara ledig. Det är något jag tänker fortsätta med också, fast i staden. Kom till Stockholm igår kväll efter 12 timmars resande (diverse omvägar och pauser och byten av färdmedel förlängde resan en aning). Dagen skall ägnas helt och fullt med mina finaste vänner.
image395
Bär min nya blommiga Fröken Söt-klänning dagen till ära, julklapp från päronen!


God Jul

Äntligen ledigt!
Efter en tågresa och en 8-timmars bilresa har jag nu slutligen kommit upp till Ö-vik. Omringad av sex kusiner och nästan lika många morbröder och mostrar kan ju julen inte bli annat än mysig. Blir ett litet juluppehåll på bloggen troligtvis och desto större intag av mat, julgodis, kakor, bullar och julmust. Och så skoj med släkten så klart!
image394

GOD JUL!!!

Bara en dag kvar till lov

På något magiskt vis så överlevde jag gårdagens dryga 12 timmars arbete och kom upp klockan 06.20 imorse igen. Trodde aldrig att ögonen skulle öppnas helt, men så fel jag hade. Efter en ganska seg förmiddag (på jobbet) så mötte jag upp med vänner och var på sopp- och tårtbuffé- bra grejer!!
Nu ska fredagen firas med en drink eller två i goda vänners sällskap. Imorn blir det Stockholm för att på söndag fara vidare till Ö-vik! Snart är det jul! Och ledigt!! Jag längtar!!!
image393

Vardagslyx

Ikvällblev jag och A bjudna på efterrätt. Tänk vilken tur att vi har en sådan trevlig granne (som är duktig i köket också). Lyx i vardagen kallas det och den smakade ljuvligt (äppelpaj ifall det är otydligt). Tack Klas!

298975-392

Nu sova, ska jobba mellan 08.00 och 20.20 imorgon...suck

Sommarskor the "winterway"

image391
Bag: Topshop
Skjortklänning: Permanent Vacation
Sockor: H&M
Skor: Asos
Nagellack: Mavala

Det funkade!!!

Herregud, det trodde jag väl aldrig när jag såg alla skruvarna som jag på något magiskt vis skulle försöka hitta rätt plats till igen. Men nu funkar det igen och är renare än på länge!! Måste jag tillägga att jag är ganska stolt just nu:)
(se nedan för förklaring)

Om detta fungerar ska jag söka till KTH eller Chalmers

Har satt igång ett litet projekt för kvällen. Skrivbordet slutade nämligen fungera, en viss pojkvän som råkat spilla diverse olika saker över det. Det är ju visserligen hans så inte det gör det ju mig nåt, jag har ju min Lily, men jag tänkte jag skulle laga det. Det kan ju inte bli värre än trasigt liksom. Så detta gör jag nu:
image389
Tar hjälp av en mängd behändiga föremål som tops, dammsugare, vatten och en rosa hårtork för att ro projektet i land. Misslyckas jag så kan jag ju alltid säga att det var trasigt i alla fall, men tänk, tänk om jag lyckas! Då borde jag banne mig söka teknisk linje på KTH eller nåt!!!

Uppdaterar den eventuella succén (eller nederlaget) senare!

Bowling Bag

image388
Gillar verkligen Miu Miu's Bowling Bag. Vill ha badly, men det får nog bli till att leta efter en billigare variant. Fast fick jag drömma fritt precis som jag ville så skulle jag gärna ha den hängandes på axeln idag. Till det skulle jag klä mig i en t-shirt med tryck, satinbyxor, converse och en kavaj med uppkavlade ärmar och håret i en knut mitt på huvudet.

Byxor och kavaj: H&M
Skor: La Redoute
T-Shirt: Topshop
Väska: Miu Miu

En liten tavla

Jag älskar verkligen fotografier av alla dess slag och tycker om att ha dem på väggen (även om jag tyvärr framkallar alldeles för få). Hos LundlLund hittade jag massor av vackra foton som gärna hade fått sitta på någon av mina väggar. Blir inspirerad bara av att titta på dem. De finns till försäljning här.
image387

Gråskala

image374

Gillar verkligen alla coola halsband som man kan hitta på diverse hemsidor och butiker, skrev ju om dessa för ett tag sen och nu hittade jag detta skojiga i form av ett par glasögon!

Volangkjolen är från Topshop och likaså halsbandet med brillor, koftan är från Lindex och stövlarna från Viking.

Spring 07

image384

De må ha synts på många bloggar vid det här laget, men låt så vara. Så här vill jag gå klädd i vår och sommar! Simple as that! Alexander Wang did it förresten, alldeles alldeles underbart bra enligt mig.

Tredje advent

Det är åtta dagar kvar till julafton och jag är klar med alla julklappar, ville bara skryta lite! Så skönt att ha det avklarat och rätt så nödvändigt också med tanke på att jag jobbar i princip hela veckan. Ska börja skriva på packlistan inför jul och nyår nu. Man vill ju inte glömma något men heller inte ha med sig för mycket. Planering är bra grejer och listor är bäst!
image383


Plan för dagen: soffa

Det var riktigt skoj igår. Kvällen innehöll allt från ost och vin till kortspel och diverse scener ur sällskapresan. Tvivlar inte en sekund på att Åreresan inte kommer bli grymt rolig!
Denna söndagen ska spenderas mestadels i soffan har jag tänkt. Ska försöka klämma in lite plugg nånstans också, vi får se hur det blir med det dock...Nu-kaffe!
image381

Pre-Ski

Ikväll ska vi ha Pre-Ski hemma hos oss. Vi är åtta stycken som ska till Åre i januari och ikväll ska vi ha en lära-känna-varandra kväll tillsammans med ett par flaskor vin och diverse mystiska ostar. Man vet aldrig var denna natt kommer sluta, men jag har höga förhoppningar för att den kommer bli riktigt trevlig!
image380
(Jag har köpt en body by the way, känner mig som min gamla kompis Jill i lågstadiet.
Och ja, jag ska kladda lite smink i ansiktet också...)

Planerna för kvällen

image379

Fredagskul

Kolla in den här! Inte lätt att vara utomlands och bli så missförstådd. Humor kallar jag det!

Ny bloggdesign

Gjorde en liten förändring nu, så här inför ett nytt år och allt. Less is more är det nya tänket!
Före:
image378
Efter:
image377

Vad säger ni, blev det bättre!?
(i think so anyway!)

Julstaden

Var och kollade på ljusspelet vid Götaplatsen idag efter skolan. Så häftigt! Fotade en massa, men det är inte lätt att få det bra utan stativ. Det var riktigt coolt när de bara lyste upp mellan valven på huset, som på sista bilden. Ska helt klart gå och kolla en gång till innan julen är över! Här är några smakprov på hur det såg ut, helt klart en julstämningsförhöjare. Det må vara brist på snö i stan men ljus finns det i alla fall gott om.

image386

Lucia

image384

Blev väckt av pojkvännen imorse med en strut av tidningspapper på huvudet och ett ljus i handen. Sen att han glömde bort texten till alla jullåtar gjorde inte så mycket för han improviserade vääldigt bra. Vilken start på dagen! Kunde ju inte vara sämre jag, så jag photoshoppade mig till ett helt luciatåg! Jag är  ledig idag (!) och med det menar jag att jag inte ska jobba någonstans (första dagen på typ 15 dagar). Näe, idag ska jag njuta av Lucia med att vara ledig (bara lite skola) och äta lussebullar. En sväng på stan blir det nog också, några sista klappar som måste fixas!

Have a good day!

"Ett sofistikerat plommon"

image377
Den rutiga saken kommer från Topshop, kjolen och strumpbyxorna från HM och skorna från Wedins. Mavalalacket är i färgen Sophisticated Plum- hur bra låter inte det? Ett sofistikerat plommon på naglarna liksom!

But for today I am a child

image376

C-vitaminer

Det har varit en lång dag med skola på förmiddagen och jobb hela eftermiddagen. Men ingen vila än. Jag måste arbeta med en inlämningsuppgift till skolan innan jag får koppla av så jag ska ladda med lite c-vitaminer nu (och ev lite mer kaffe) för att hålla ögonen uppe och huvudet igång. Kolla va gott!
image373

Mer jul, ge mig mer jul

När kommer snön egentligen? Vet att jag troligtvis hoppas förgäves eftersom oddsen för snö på Västkusten inte är de bästa. Men det hade ju varit så mysigt och helt klart ökat julstämningen. Allting blir så mycket ljusare med snö och då piggnar man till lite fortare på morgonen. Nu får kaffe hjälpa mig med det istället...
image372

Finally over

Det finns helger då man bara längtar till de tar slut och det blir måndag igen. Eller söndag kväll förresten. Har jobbat och inte gjort något annat skoj i helgen. Kom hem igår och sov middag i två timmar för att sedan äta lite middag och somna igen en timme senare (la mig kvart över nio).

Näe, tacka vet jag söndagkvällar efter en jobbhelg! Nu ska jag bara ligga i soffan och kolla tv, är ju världens mysigaste Love Actually på tv ju!!

New wish for New Year

image370

Gimmie gimmie!! Fuskpäls från Juicy Couture, klänning från Miu Miu, skor från Topshop och det söta runt halsen kommer från Alex & Chloe

Alex and Chloe

Jag är så förtjust i dessa smycken, vill ha många olika hängande runt halsen tillsammans. Kolla här för fler roliga motiv!!
image371

Det finns en plats på jorden...

image369

...som ofta kommer upp i mina tankar
särskilt när det regnar och jag inomhus vankar....

Juicy & Freshy

image368
Jag har två favoriter just nu som verkligen livar upp i det gråa vädret, Juicy och Freshy heter de, kommer från mavala så klart! Som frukt för naglarna:)

Ballerina på en lina

image362
Idag hade det inte varit fel att gå klädd som en prima ballerina! Den underbart söta vippiga kjolen kommer från Topshop, knästrumporna och toppen är från AA och väskan från Lindex

Busy woman

Just nu pluggar jag på heltid, jobbar halvtid på ett företag och har även ett helgjobb där jag arbetar varannan helg. Börjar bli aningen mycket faktiskt. Men troligtvis blir det lite lugnare efter nyår (I hope!).
Ikväll ska jag i alla fall roa mig på scandinavium och kolla hockey med min hockeygalne pojkvän och min lite mindre hockeytokiga kompis. Kaaan bli kul! Ska bara bli bjuden på middag först, skönt för då får jag slappa i soffan!

En liten lista bara

Har lite saker som jag vill ha och vill fixa. En blommig klänning skulle jag jättegärna sy själv, måste bara hitta tyg. Vill att det ska vara småblommigt som Kajsas Fröken Söt-klänning nedanför, men kanske i marinblått..
Färg till läpparna har jag letat länge, men hittar inte vad jag vill ha, kanske för att jag inte vet precis hur det ska se ut... Jaja, en liten lista blev det iaf, tycker om listor!
image367

Sunday lovely sunday

image363
Idag är det söndag vilket betyder att det är måndag imorgon, men vem är ledsen över det efter en sådan mysig helg som jag haft och fortfarande har! Hade gärnat lullat runt i detta idag. Vi ska trotsa det trista vädret och gå på julmarknad!
Baggy jeans (Hug) från Acne, rockig t-shirt från 80s purple, skor från Din Sko och glansig sjal från Topshop.

Dagens gästoufit!

Idag har jag för första gången en besökare på bloggen. Inte vilken besökare som helst heller utan världens bästa Kajsa. Hon är en söt fröken klädd i Fröken Söt.
image364

RSS 2.0