Shopaholic

image617
Klas, bananashake och Klas igen

Det är inte jag som har shoppat loss alltså utan den trevlige herr'n på min balkong! Men visst är han tjusig allt, så fin att han får göra ytterligare ett hopp in på min sida. Vi drack bananashakes och planerade lite inför valborg imorn. Hans kavaj och byxor är fyndade på H&M för övrigt, 600 pix totalt!

Stepping, I'm stompin

image616

Det är framförallt skorna jag vill åt! Åh så fina de är, riktigt somriga! Med ett par sådana på fötterna kan man ju ha på sig va skit som helst över, nästan i alla fall. Eller så är man fin upptill också i följande;

Jeans från Topshop, linne från H&M, pojke-flicka-armband från KyssJohanna, väska från Asos och skorna är från Forever21

Idyll

image615
I fredags sprang jag 9 kilometer ner till denna underbara plats. Killarna tog en lite längre runda. De söta flickorna Carin och Karin hade fixat picnic i form av rostbiff och potatissallad, kall öl i ett kar med vatten och kex och ost. När jag kom fram så spelade de signaturmelodin till Skärgårdsdoktorn ur högtalarna och det enda ordet man fick upp i huvudet var; I D Y L L!! En sådan fantastisk fredag har jag lyckats leva på ända tills idag!

Carin (till höger om mig på bilden) tog mig för övrigt med på modevisning Code by Jens ikväll. En butik på Avenyn med märken som Hunky Dory, Odd Molly, 2707 m.fl. Riktigt mysigt vardagsnöje också alltså!

Ps. Vi badade självklart i havet också, två gånger!!

Indiska

image614

Den går lite i vågor den här butiken tycker jag. Ibland finns massa fint och andra gånger känns plaggen uråldriga och med dålig passform. Hemsidan känns ju för övrigt också rätt gammalmodig.
MEN, dessa två skapelser skulle gärna få hänga i garderoben (även om den vita är snarlik min från Topshop). Båda från Indiska alltså. Den vita är ju för övrigt en perfekt studentklänning för er som letar, schysst pris på båda också, 249/299kr! Kap!

Dags för förändring...

...kan ju inte gärna ha en så här mörk och vintrig sida nu när sommaren är på väg. Håller på och pilla lite med stilmallen så inom kort kommer den vara ljus och fräsch inför den varmare säsongen. Kul med lite förändring också!

Håll utkik vettja!

Days of summer

image613
bilder lånade från HM, Sophomore, Zara, Din Sko, Topshop och Alexander Wang

Att inrätta ett köpstopp innan Londonresan känns ju vettigt, men ack så tråkigt när man passerar alla fint vårskyltade fönster. Det finns en hel del jag skulle vilja plocka med mig hem, men får hålla mig ett tag till. Vad bättre än att göra en lista på vad man vill ha under tiden? Då är det ju lättare att leta sen när jag väl "får" också!

Underskattat

image612

I torsdags när det var söta vänner på besök så var vi och spelade biljard och drack öl på ett ställe i stan. Riktigt skoj att sysselsätta sig och så lite öl på det. Underskattad aktivitet helt klart. Jag tror till och med att jag blev bättre efter en öl eller två.

Sunshine in my heart

Haft två underbara dagar med de sötaste av vänner! Fylld med fika, restaurangätande, biljard och promenader!
Känner att det här med att blogga går i vågor nu när det sköna vädret börjar komma, suget dyker säkert upp så småningom igen, men just nu vill man ju bara vara ute och njuta!

I'm off to the balcony again! See ya!

Sockor och sandaler?

image611

Strumpor i skorna tycker jag funkar då och då, på andra...vette tusan om jag skulle kunna "pull it of" själv dock...

Jeansjacka och strumpor från Lindex, Skor från Din Sko och klänning från Topshop

Finbesök

image610
Alla backar runt slottskogen var helt täckta med vitsippor, som en mark täckt med snö fast med blommor istället. Tokigt vackert!

Idag får vi finbesök av två söta damer och en söt herre från Uppsala/Stockholm. Vi ska mysa och äta finmiddag på finrestaurang. Men först är planen att vara en duktig skolflicka och läsa ett par kapitel istället för att sitta och sola hela tiden. Får se hur det går med det...

22 april

image609
Det är helt sanslöst vilket härligt väder det har varit de senaste dagarna. Jag känner att jag går runt i någon slags drömvärld som jag  måste vakna upp ur snart för allt är bara mys och ha-det-bra, har helt försummat plugget. För vem vill plugga när man kan ligga i en park och snacka skit med vänner under en gassande sol!?

Sun is shining the weather is sweet

Det är verkligen fantastiskt att vakna på morgonen och veta att allt man behöver göra är att tvätta (ev. dra ett varv med dammsugaren också) och sen får man ligga hela dagen i slottsskogen med söta vänner och bara n j u t a! Ska ta med mig solkrämen och lite plugg och spendera hela min dag där hade jag tänkt! Lovar att sända en tanke till er stackare som måste sitta inne. Men som tröst så ska jag jobba helgen, då ni andra förhoppningsvis är lediga.

Have a good day!



Trendy people

image608
bilder från The Sartorialist och Sthlm Streetstyle

De får mig att vilja köpa en stor mönstrad sjal och slita fram jeansjackan jag fyndade för ett tag sen. Tjejerna har snygg stil helt klart!

sommarfötter

image607
Din Sko har ju lite olika inspirationsteman på deras hemsida och nu är det etno-chic som ska fånga oss inför våren. Jag gillar dessa ovan, kanske mest i brunt egentligen. Remmar och lagom klack. Nice.

Sol i sinne...

image606

Det är som om man ville i banka in huvudet vad sjukt bra man har det ibland. Den här helgen har varit så. Bara gottat oss i solen, ätit god mat, gått strandpromenader och t.o.m lyckats skjuta in en fest också. Man borde alltid ha helger som sträcker sig från torsdagen! Lyx är vad det är!

Nu har jag lyckats vakna till (så dags eftersom klockan snart är fyra..) och ska försöka få något gjort även på denna, helgens sista dag. Uteservering står på menyn!


Oförskämt gött

image605

Jag har varit borta ett par dagar. Haft det oförskämt bra på väst(bäst?)kusten. Toksoligt har vi haft det  också vilket resulterat i att mitt ansikte nu är en lysande stoppskylt. Jag hade planer på att gå ut ikväll men vad passar till ett kräftrött face? Några förslag någon??

Love song

image604

I lördags hade jag och killen min treårsdag. Eftersom hela dagen var späckad med aktiviteter med allt från inflyttningsfika hos syster till tokmaskeraden i Uppsala så blev det inte så mycket fira av det hela. Men jag blev överraskad med den finaste klockan. Den ska få glänsa på min arm hela sommaren!
Love you big long time darling!

Remember the good times

image603
Har jag inte de finaste vännerna? Jag har i alla fall helt klart upptäckt det fina med facebook nu, har nämligen suttit och gottat mig åt allas bilder från maskeraden i lördags i mer än en timme! Så kul när alla verkligen går in för att klä ut sig!
Sen tycker jag att alla tjejer borde testa pompoms någon kväll, för bättre partner på dansgolvet tror jag inte går att hitta! Tack tack tack igen (speciellt Kajsa) för en underbar fest! Jag saknar er redan!

Sol på min balkong?

image602

Jag åt lunch på balkongen idag och skapade storslagna planer om hur skönt det skulle bli att plugga och dricka bananshake där sen. Tyvärr gick dagdrömmarna i kras för solen gick i moln. Men en shake blev det i alla fall. Tänk vad en övermogen banan kan göra sig bra med lite glass och mjölk!

Shoe Candy

image601
Forever21, Topshop, Din Sko

Kan man ha för många skor? Jag är fullkomligt övertygad om att ett par fler skulle stormtrivas i min garderob. Gärna något färgglatt till sommaren som de ovan. De blåa är mina favoriter.

Luv is in the air

image600

Att inte få lägga pengar på kläder (högst frivilligt men i alla fall) gör en ju hundra gånger sugnare på att faktiskt shoppa. Men ögonshoppa är ju inte heller så dumt.

Randig top från Forever 21, jeans från Acne (Luv), skor från La Redoute och armband från Urban Outfitters.

Fjellets Maskerad 2008

image599

Helt galet skojig fest var det!  Jag låter bilderna tala för sig själva!

Årets Maskerad

Nu jäddrar blir det fest! Årets största maskerad i Uppsala. Temat är USA. Och det lär bli drick o dans o sång in på småtimmarna! Off we go!! (bilder utlovas när baksmällan gått över)

Blommor under

image597


Jag spanar mer och mer in Topshops sida. De får in så otroligt mycket snyggt. Hoppas helt klart på att fynda lite i London med tanke på att pundet står rätt lågt just nu. Lite underkläder att uppdatera lådan med kanske. Somrigare än dessa får man ju leta efter!

Stockholm

image598

Tja var jag befinner mig är väl inte så svårt att gissa. Kom redan igår så vi är över på en långhelg igen. Mycket mysigt. Dagen har spenderats på ett tretal caféer och letandes efter "kostymdelar" tills imorgon. Kan ju inte avslöja redan nu vad vi ska klä ut oss till, men inför maskeraden i Uppsala imorn har vi jobbat hårt på utklädnaderna. Lovar att visa bilder!!

Ps. Grattis igen Klas!

Nya span

image594
Allt från H&M så klart. Jag är riktigt nyfiken på topparna till höger för de är i 100 % silke! Låter svalt och skönt till sommaren och 398 slantar för så fint material är ju inget rån direkt. Sen gillar jag de till vänster också, med ett par short eller chinos i sommar skulle de sitta fint. De får man för den smärre summan 149 kronor!

...synd att jag försöker spara mina mynt och sedlar till Londonresan bara....

Ursäkta, har vi kommit fel?

image596

Ikväll är det Sittning, temat är "Ursäkta har jag kommit fel?". Jag och Linnéa har gått stenhårt in för det och kommer utklädda i träningskläder till kalaset. Så godnatt allihopa, o in i dimman!!

Dagens planer

image595

Jag har redan bockat av de första tre stolparna för dagen. Plugget ska jag verkligen försöka sätta igång med, typ ganska snart....eller om ett litet tag, ska bara...
Kvällens planer stavas s-i-t-t-n-i-n-g! Känns som fredag idag för det är fest och jag är ledig imorgon. Då står Stockholm/Uppsala på schemat! Såå skojig vecka det här!

H&M+Marimekko

image593
I övermorgon (10 april) släpps kollektionen som H&M gjort tillsammans med Marimekko. Eleonore på Modette har betygssatt den (se hennes betyg här). Jag kan inte påstå att jag är särskilt imponerad, hade högre förväntningar än så här. Men dessa två gillar jag.

Hope

image591

Att Hope öppnat en shop på internet har väl ingen missat vid det här laget. Jag gillar bilderna. Mucho!

Maskinkrångel

Tusan också. På lördag ska jag på årets galnaste maskerad i Uppsala och idag var dagen då jag skulle sy lite på "kostymen", men symaskinen bara krånglar. Förstår inte varför den inte vill samarbeta. Vi som kommit så bra överens förr. Den bakre tråden bara korvar sig, någon som har något magiskt tips som får den att fungera igen???

Jag blir tokig...

Socks + Shoes

image590
Anna Sui och Burberry Prorsum

Det var det där med att ha strumpor i skorna. Har skrivit om det förr men nu börjar det ju synas mer och mer. Kanske vore nåt? Men det gäller ju att ha hela och snygga strumpor då. Jag skulle nog gärna ha en volangkant eller så ifall jag skulle bära det. Får väl se om det blir av.

Något du gillar?

Summertimes

image589
Emilio Pucci

Tittade igenom lite foton på Style och fastnade så för dessa. Vilka sommarkänslor de skapar! Färgglatt, stora armband och tunna sandaler. Sommar, sommar, sommar.

Heels

image588

Jag hade gärna invigt mina nya skor igårkväll, men eftersom fötterna värkte efter en heldag ståendes på jobbet så fick de snällt stanna hemma. Jag höll mig lite närmare jorden istället. Men någon kväll så ska de också få kalasa!

Idag gör fötterna om möjligt ännu ondare. Fyra timmars sömn och åtta timmar arbete på det är inte ultimat. Särskilt inte när man börjar 7.45. Men en låååång dag ska följas av familjemiddag med A's familj. Mys!


Wakie Wakie

image587

Mina ben är trötta, mina ögon torra och kinderna blossande röda. Men hinner inte tänka på det för jag är bjuden på fest ikväll. Då kan inte ens jobbet stoppa mig. En vinare bara så är jag på banan igen!

Pick a straw

image586
Urban Outfitters, Topshop, Lindex och Asos*2


En stråhatt till sommaren hade vart nåt. Gömma huvudet under när solen är lite för stark, eller ögonen lite för trötta.

Trötter

image585

Här kommer man hem trött och sliten efter skola, jobb och träning. Inget godis fick jag heller för pengarna hade jag glömt hemma. Men så möts jag av detta! Jag har ju för tusan vunnit ett armband, sicken uppmuntrande överraskning! Tack snälla Hanna, du muntrade helt klart upp mig så här på fredagkvällen (dagen innan jobb, därav den uteblivna "ja-det-är-helg-känslan")

It's Ikea baby!

image584
Kände för att leka seriefigur idag, Klas får också vara med!

Idag har jag, A och Klas varit på Ikea. Hur kommer det sig att man lyckas få med sig en massa hem fast man bara skulle kolla på tyg? Blev en hel del fint i alla fall, fast något tyg fick jag inte med mig tyvärr...

Speaking of...

image583

På tal om skor finns det en sko som verkligen satt sig i mitt huvud från Sex and the City. Såg avsnittet häromdagen och hur snygg är den inte? Christian Louboutin kan det där med skor helt klart.

Fringe sandal

image582
Topshop

Im a little bit in love. Titta så fransiga och fina! Skulle sitta finfint på mina fötter i sommar! Måste spanas efter på stan helt klart (eller i London kanske?). Lovely!

London Baby!

image580
Guess where I'm going?

2530 kr för tur- och returbiljett plus boende 4 nätter på ett trestjärnigt hotell centralt i London. Bättre får man väl leta efter? 12-16 maj åker jag och darling iväg! Jihoooooooooo!

What a beautiful day

image581

Jag har haft en såndär löjligt skön dag. Har jobbat en massa de senaste dagarna men idag var jag helt ledig. En promenad i slottskogen, fika i Linné, tur på stan och ett möte har jag hunnit med. Och så njutit njutit njutit av det underbara vädret också! Vår i luften!

Jag fick för övrigt en komplimang av en  tjej på stan idag för min klänning, tänk vad sånt kan göra en glad. Från Fröken Söt ifall någon skulle undra.

Blue stripes

image579

Det bara råkade bli en såndär somrig utstyrsel när jag plockade ihop lite snygga grejer, kanske för att temperaturen verkar stiga lite nu. Hade ju funkat med ett par andra skor, tights och en jacka över iofs!

Randig tubklänning från Topshop, gladiatorsandaler från La Redoute, Wayfares, mavala och en grande Balenciaga. Det vore ju inte helt fel alltså!

Simple

image577
Velour

Jag gillar det enkla i Velours design och i deras bilder. Jag uppskattar det lilla extra i plaggen. Som mönstret på tightsen, den stora sjalen eller trycket på t-shirten. Sen har de ju strumpor i sandalerna också, passar ju vårt lite svalare vårklimat.

RSS 2.0