Anne Damgaard

image453
bilder lånade här
Danska Anne Damgaard vann i år det största textilpriset i Norden; The Nordic Award in Textiles. Att hon ser sig själv som en blandning av klädskapare och textilkonstnär syns ju långa vägar. Hennes kreationer ser verkligen ut som de vackraste konstverk.

Storm

image452

Det är sådan oväder utanför fönstret, riktigt storm med snöblandat regn som faller både vertikalt och horisontellt känns det som. Känns lite bisarrt att sätta sig och sy en vårkjol då, men det är precis vad jag tänkt göra. Får höja värmen på elementen och låtsats att det är lika varmt ute som inne.

Carin Wester A/W 08

image444
bilder från modette.se
Jag har verkligen fastnat för denna höstvisning. Men inte för några kläder som passar mig, utan herrmodet. Riktigt ballt med de stora halsdukarna. (Som tur är satt de på tjejerna också!)

Två små fynd

image446

Två skärp fick följa med mig hem igår. Second handfynd. De kommer sitta fint till klänningen jag tänkt sy. Köpte tyg igår också så nu är jag ett steg närmare att faktiskt sätta igång. Ska sy en kjol också, måste bara finna tid till det.

Velour A/W 08

image448

bilder från modette.se

Hade tänkt gå och lägga mig tidigt idag, men så skulle jag bara kolla visningen från Velour och fastnade framför datorn. Det här är ju riktigt bra. Plisserat, stora halsdukar och färger hos tjejsidan och stickat, rutigt och raka linjer på killsidan. Jag vill gå klädd i Velour i höst.

Hope A/W 08

image445
bilder från modette.se
Hope visade upp mycket snyggt under visningen idag, där skulle man varit. Men man kan ju njuta av bilderna istället. De raka linjerna och dova färgerna föll mig mest i smaken, men det hade en hel del färgglatt också. Skorna får ett plus också, skoj med tår som sticker fram.

Flowing fabric

image431

Det är mycket tjat om alla fjäderlätta tyger, men de passar verkligen sommaren till. Sonia Rykiels modeller såg verkligen ut att sväva eller flyta fram med det lätta tyget flygandes bakom dem. Lovely!
De två vänstra är från Sonia Rykiel, sen följer en från Diane von Furstenberg och slutligen ett ljuvligt exemplar från Moschino. Från Style.

Tisdag

image443

Skola nu, sen ska jag ta en runda på stan tror jag. Det ekar tomt i garderoben på skojiga grejer.

Night out

image442
I like. Kanske inte kan gå i dem (9 cm klack och jag stapplar fram bättre i typ 5), men låt gå ändå. Jag vill ha fredag nu och en färgglad drink i handen- och skorna förstås!

Paper planes

image441
Denna låten får bli dagens. Troligtvis låten som flitigast spelades under Åretrippen.
Har införskaffat ett Friskis-kort nu, ska anmäla mig till imorgon. Idag blir det förhoppningsvis en springtur för solen skiner som en tok utanför fönstret. M.I.A i lurarna hade inte suttit fel.

Sandaler

image440

Något åt det här hållet till våren tack! Till ett slappt linne, jeans och massa armband. Alla kommer från La Redoute.

Lite foton från Åre

image439

Tänkte bjussa på några bilder från skidresan. Den otroligt fantastiska skidresan. Saknar "familjen" redan!

Friskis men mest svettis

image436
Väska från Puma

Imorgon ska jag bli medlem i Friskis&Svettis har jag tänkt. Har känt mig så peppad att börja träna efter Åre-resan så nu ska jag banne mig sätta igång. Fast rumpa till beach 2008 är målet. Är lite av en periodare när det kommer till träning, men jag har i alla fall många som kan fungera som draghjälp.

Hatt-fnatt

image429
Man kanske skulle skaffa sig en hatt. Blev riktigt sugen när jag såg de från Urban Outfitters ovan, skulle vara coolt till våren. Letade fram lite andra alternativ också. Den vita från La Redoute och två lite somrigare saker från Topshop och Asos.

Hemma igen

image435
Vy över Åre (taken by me)

Vilken underbar vecka vi har haft!
5-10 minusgrader, massa snö i backarna, puderåkning, kanonroliga människor och massa kalaskuliga påhitt hela tiden. Till och med roadtripen upp och ner gick smidigt. Eftersom vi alla saknade varandra efter två timmar så har ett par redan kommit över för o kolla film. Oförskämt bra vi har haft det!!!

PS. Va kul att se att så många har kollat in bloggen fast jag varit borta, det gör mig glad!

Åre

image434

Idag bär det av! Åre i fem dagar (plus lite restid). 7 galna människor, en minubuss, snö och skid/snowboardåkning. Det kan ju bara bli succé! Hoppas alla ni fina där ute får en fantastisk vecka ni med och att ni hittar tillbaka när jag kommer tillbaka:)
Hejdå på ett tag!

Kvällen i bilder

image433
Snyggoutfit, kycklinggryta, provsmak på rå kyckling och flytande margarin (?), pannkakor, och ja, jag hjälpte också till (inte bara bloggande)

Förberedelsen är i full gång nu. Vi har snart lagat tre olika middagar som vi ska ha med oss upp, "Det blir billigare så"! Jag har köpt nya snowboardboots och en hjälm idag också. Mamma tyckte det det vore bra om jag hade den på mig i minibussen vi ska åka upp med imorn också. Får se hur det blir med det. Men fin är den och nu kan jag ju köra störtloppet lika fort som Anja!

A bit of everything

image432

Men åh vad jag gillar det här! Blanka tyger blandat med skira plagg. Färg och också hudnära toner. Kort och långt. Åtsittande men även luftigt. Denna kollektion är precis i min smak och täcker det mesta! Signerad Moschino.

Från party till planering

image432

Tentan gick hyfsat. Klarar jag mig så ligger jag precis på gränsen, men det räcker ju så nu får jag hålla tummarna i tre veckor. Vi firade iaf att det var över efteråt. Jag tänkte att jag skulle unna mig sovmorgon imorse så jag ställde inte klockan, blev lite paff när jag inte vaknade förrän klockan 12. Så nu är det järnet som gäller- handla, laga mat, packa och fixa inför Åre-resan (imorgon!!).

Let's do it

image431

Ja, post-it lappen säger väl det mesta. Jag är nervös. Men väskan är packad med ramlösa och choklad så det ska nog gå bra. "Fingers crossed"!

Under ytan

image430
Foto av Susanne Walström

Med denna bild vill jag bara säga att jag vill ha ett hus till min kamera. Då skulle jag simma med min canon så ofta jag kunde. Vatten fascinerar mig. Tänk om jag hade haft den med mig när jag befann mig 30 meter under ytan och möttes av manta rays i Simillan. Det hade varit nåt det.

Körd i huvet

Känns att jag spenderat de senaste dygnen med huvudet i en bok och händerna på miniräknaren. Men nu är det slut med det. Det får bära eller brista helt enkelt. Imorgon eftermiddag är det tenta. Hjärnan har varit på högvarv så nu ska den få vila.

Åker förresten till Åre på lördag så jag måste börja jobba på en packlista. Något man inte får glömma?

Mixed Tape

image427
Oväder utanför fönstret. Ett par stövlar skulle inte sitta fel alltså. Behöver ett par ganska så omgående.
Kjol, t-shirt och stövlar från Topshop, strumpbyxor från Falke, nagellack från Mavala i färgen "Fruity" och halsbandet "Mixed tape" från Alex and Chloé.

Hon har blommor i sitt hår

image420
Style

Man skulle ju piffa till håret oftare än vad man gör. Det känner jag verkligen när jag ser dessa bilder. Finns ju massa skoj man kan göra. Fjädrar i håret à la Nina Ricci, rosetter som på Moschinos visning eller varför inte fjärliar att toppa frisyren med som man kan se på Sonia Rykiels modeller. Fram för mera piff för håret säger jag!

Garderobsfynd

image428
Grävde lite i garderoben och fanna denna gamla trasa. Fungerar utmärkt som klänning idag. Ett gammalt reafynd från Dublin om jag inte minns fel. Ska iväg till plugget nu, öva öva öva heeela tiden. Bara två dagar kvar innan tenta.
Ha en bra dag!

Paint my lips

image426
Jag har sagt det förr, men jag skulle verkligen vilja hitta lite färg till läpparna. Kanske inte så rött som de ovan, men något mellanting mot det jag har och det ovanför. Tror jag får gå på jakt efter det. Någon som har tips på något bra märke? färg?
Bilder från Make Up Store , Face Stockholm och Plaza

Speaking of dresses

image422

Måste jag säga något? Vilka underbara klänningar. Diane von Furstenberg, bilder från Style.

"Vinterskor"

image421

Jag må ha köpt ett par varma mysiga vinterskor i höstas, men det jag egentligen borde ha satsat på var ett par gummistövlar. Det fullkomligt vräker ju ner i den här staden varenda dag. Mina skor läcker och mockaskor känns inte som det utlimata att plaska i vattenpölar med. Näe, ett par stövlar från Viking eller Hunter hade varit något.
Men var köper man Hunterstövlarna, hittar dem ju ingenstans? Någon som vet?

Camilla Åkrans

image424

Dessa bilder får avsluta söndagkvällen och denna veckan. Camilla Åkrans för italienska Elle. Fantastisk fotograf.


Sock it to me

image414

Bilder från Style, från vänster; Burberry Prorsum, Anna Molinari, Alexander Wang och Burberry Prorsum igen

I vår är det helt ok att köra på samma stil som alla gubbar haft koll på så länge- nämligen strumpor i sandalerna! Nu behöver vi inte längre gå med kalla fötter för det är ju bara att ta på sig ett par sockar. Kanske inte fotbollsstrumpor som väl är mest förekommande hos de ovan nämnda, men ett par söta strumpor kan man väl hitta både här och där!

Klas Kalas

image418

Idag har jag en gäst på bloggen, en manlig fashionista och en väldigt bra kompis! Ingen mindre än vår galne granne Klas! Vi hade för övrigt riktigt skoj tillsammans igår på festen i Majorna. Avslutades med en massa skakande av rumpor och viftande med armar på Flame. Stället låg också i Majorna och var halvtomt, men det var inget vi brydde oss om(eller la märke till för den delen). Grymt var det!

Prinsess och Party

image417

Har klämt i mig tårta och nu även lite potatismos o fiskpinnar, så grunden är lagd. Nu blir det partyparty. Förfest i Majorna och sen är det oklart var vi kommer hamna. Har med mig en vinare så helt fel kan det ju inte gå i alla fall.
Ha en skoj lördagkväll allihopa!!!

A cup of shoe

image411
















En sko med handtag från Miu Miu, lite skojiga eller hur? Som små konstverk.

Jag var hemma hos en kompis igår och åt gott och drack vin, blev ganska så sent men det blir plugg i skolan idag iaf. Sen ska vi på kalas, A's syster fyller 16! Grattis grattis!

Ny frisyr i gammal barack

image416
Jag klippte mig i en barack idag. Vanligtvis brukar jag inte lägga saxen i nån annans hand än min favorit, men nu var det nödläge. Håret var risigare än risigt. Att jag skulle klippa mig var en desperation som kom fort och plötsligt så det slutade med att jag klippte mig (på en kvart, bara topparna) hos en frisör som höll till i en barack! Det låter värre än vad det var för de höll på och renovera om men i alla fall. 150 kronor kostade det mig och jag fick vad jag betalade för, varken mer eller mindre. Men jag är nöjd. De kluvna topparna är borta och jag kan ha utsläppt igen utan att skämmas.

Upprullade byxor

image413

Letade förra sommaren men kunde inte hitta några snygga beiga byxor. I år ska jag utöka fältet till fler färger för det där med uppkavlade byxor gillar jag! Alexander Wang har flera exempel på hur man klär sig till och även H&M har sin variant. Men jag gillar bäst när de sitter lite löst så som på mittenbilderna. Måste leta brallor helt enkelt!

Bilder från Style och H&M

Off I go

image415

Hade ju gärna stannat i sängen ett par timmar till, men ska man ligga på topp så får man kravla sig upp. Topp var kanske och ta i, men jag måste verkligen ta tag i pluggandet ordentligt om jag ska klara tentan. Var duktig igår och ska vara duktig varje dag fram till torsdag nästa vecka. Efter det är det försent. Off I go!

Carrie for a Day

image407

Har frossat i massor av SATC-avsnitt på senaste och det ger ju upphov till vissa begär kan man säga. Manolo Blahniks är ett av dem... Lovely, lovely shoes!!! Måste köpa mera klackar:)

Silverblack

image412
Hittar inget skoj i garderoben idag. Detta hade gärna fått hänga på galjar nånstans i den.
Oversizetröja från Topshop, skoletter från Asos, jacka från H&M och klocka från Casio

A year ago

image412

Lite tungt att tänka på var man befann sig för ett år sen när man går runt i ett mulet och regnigt Göteborg....

Le bag

image405


Denna goding får gärna hänga på min arm till sommaren. I gult tack! Lyser ju upp den gråaste sommardagen och dragkedjedetaljerna är ju underbara! (Skulle kanske ha den redan idag med tanke på det gråa vädret..)
Kommer från Tod's, bilder från Style.

En kort en lång

image410

Ska iväg och fira Ebba som fyller år! Bodyn får följa med på en runda till (välanvänd nu vill jag lova) och mina örhängen från thailand också. Tror de kostade mig 4kr. En kort och en lång!
Have a good night!!

Godmorgon

image409

Fick äntligen en sovmorgon, känns som evigheter sen sist. Gick upp så sent som halv nio imorse (stor skillnad om man jämför med 6.20..). Så skönt så! Har ätit en långfrukost och ska bege mig ner till stan och göra lite ärenden. Sen blir det plugg på eftermiddagen. Inte riktigt vad jag hade önskat, men väldigt nödvändigt.




Dress my feet

image404
Bilder från Style

Det är många breda remmar över fötterna i sommar enligt Chloé, Marni m.fl. Gillar det. Tycker Calvin Klein-pjucksen är riktigt coola faktiskt. Lite praktiskt för Sverige också eftersom det inte alltid är tokvarmt här.

Jobb jobb jobb och så lite plugg på de

Är så trött på att jobba nu, som tur är har jag (förhoppningsvis) sista dagen på onsdag och är fantastiskt nog ledig imorn. Tyvärr kommer den inte ägnas åt annat än plugg. Men jag är i akut behov av att plugga inför nästa veckas tenta så det är bara bra. Räknar med ett ganska stort kaffeintag de närmaste dagarna. Starting now!

image406

Sommarsnö

image403image407
Det må vara vitt på marken utanför förnstret, men alla dessa vår- och sommarkläder är ändå så underbara att titta på. En vit klänning är ju ett måste för sommaren och inspiration finns att hämta i de flesta modehus!

Hej mitt vinterland

image402
Började tvivla på att snön skulle visa sig i Göteborg i vinter och  så kommer den! Sprang ut med kameran på en gång (för känner jag stan rätt så försvinner den ganska kvickt). Kolla vilken fin millimeter med snö som landat på vår balkong! (Och ja, det är ett par rosa pyjamasbyxor jag har på mig, ska ju faktiskt jobba imorgon så inget party här inte).

Casual Friday

image403
Man missar lite vilken dag det är när man jobbar helg också. Blir inget holabalola denna fredag. Ska bara kolla Sex and the city och dricka oboy. Lånat kofta från pojken min också, substitut eftersom han jobbar natt. Mys är det!

"Chique"

image401
En dag på stan skulle inte varit fel idag. Börjat med en latte och en croissant och sedan struttat runt och myst hela dagen. Tyvärr blev det jobb och plugg istället...men jag drömmer mig bort i alla fall!

Jacka från Minimarket (på rea!), skor från Asos, en antique shopping bag från Miu Miu (också på rea, fast fortfarande gaanska så dyr..), strumpbyxor från Falke (skulle behövas nu när det är så nedrans kallt ute) och en basker på huvudet för o hålla värmen, från Topshop!

En ny digital familjemedlem

image400
Jag fick en fantastiskt liten pryl av min darling i julklapp, en fotoskrivare! Liten, kompakt och med underbara utskrifter. Nu bara måste jag sätta igång att skapa album och rama in bilder och göra kollage! Love it! (O så passar den ju perfekt med min vita dator också, bara en sån sak liksom!)

Längtan till våren

image398
Nu är jul och nyårsafton över vilket betyder att man kan börja längta efter våren på riktigt. Ska ju visserligen till Åre om fyra veckor men efter det så kan solen och värmen gärna få komma snabbare än snabbt! Så här skulle jag klä mig om det var 20 grader varmare ute idag!

Jeans från Acne, skor från Marc Jacobs, väskan är från Asos och toppen från Topshop och armbandet från KyssJohanna.

Gott Nytt År

image399

Bättre sent än aldrig som det heter! Nya året är här och firade gjorde vi! Här är kvällen i bilder, de får tala för sig själva! GOTT NYTT ÅR!

RSS 2.0