30 grader

image663
"Gårdagens", 129 pix på Gina Tricot, me like a lot now!

Det är ju för tusan sommar nu! Igår var jag på 25:årskalas och roade mig, vilket kändes på jobbet idag. Huvudet var lite tyngre än vanligt. Lite galet var det ju att gå från ett kylrum ut i hettan sen när jag slutat också. Jösses vilket väder det är! Nu ska jag slänga ihop en pastasallad och dra ner till Röda Sten med snubben min.
 För inte finns det väl någon som håller sig inne en dag som denna!?

Lekdräkt

image662
Från Topshop

Jag vill verkligen ha någon sån där sparkdräkt! De måste ju vara sjukt skönt att strutta runt i en sån. Men den ska vara lite fin också, inte som en pyjamasdräkt i sladdrigt material. Man får ju lov att vara lite petig. Den till vänster gillar jag skarpt, något i den stilen tack!

Detaljer

image661
Lille-skutt-plåster, mammas gamla skärp, knappar


Ibland behöver man ju bara detaljer för o förstå helheten tänkte jag.

Har ägnat hela dagen med att tentaplugga i solen, precis som igår och precis som jag tänker göra imorgon. Så mycket mer peppande att plugga när man samtidigt får njuta av sommarvädret. Helt galet bra väder ute ju!

Alice&Sens

image660

Läste på elle.se om en klänning gjord av bambu och färgad med jasmine. Blev så nyfiken att jag var tvungen att kolla upp lite till. Alice&Sens grundades alltså 2003 av två svenskor, Alice Janson och Katrin Romare. I deras kläder använder de sig av naturliga material och färgar med naturliga färger. Sånt här bör verkligen uppmuntras tycker jag. Fram för flera plagg i modern design och nytänkande material!

Ps. Märket kommer finnas till försäljning på ex. Grandpa i Sthlm och Magasin 11 i Gbg.

I'll say it again

image659

En övermogen banan (smakar mer då), en stor skopa glass, en skvätt mjölk och två istbitar. Kör runt allt i en mixer bara så har du det godaste sommarmellanmålet!

Har suttit ute i solen och tentapluggat halva dagen så en bananshake satt fint så här innan middag. Nu försöker jag bara få arslet ur stolen för att gå ut och springa. Jag ska.....det står på schemat idag!

Sommarsverige

image658
Fotograf: Bersa, modell: Caroline Winberg, fotade för svenska Elle, bilder lånade här


Dessa bilder illustrerar verkligen hur en svensk sommar ska vara när den är som bäst. Varma klippor, hav och en sol som stannar uppe nästan dygnet runt. För att dra en klyscha så är Sverige faktiskt himla fantastiskt ibland!

Life is a flower

image634
hittade här, här och här

Meningen var ju inte alls att ni skulle börja nynna Ace of Base gamla hit utan bara att ni skulle titta på dessa blommiga och söta saker. Om jag på något vis gjort mig skyldig till att den trista låten fastnat på ert huvud så ber jag så hemskt mycket om ursäkt!

Kärleksförklaring

image650
"Principessa I will always love you, Schultz"

Vi hittade den sötaste kärleksförklaringen när vi var i London. Den här satt fastlåst på Hungerford footbridge som går över Themsen med utsikt över London Eye och Westminster. Jag tyckte det var ett förbannat fint sätt att säga jag älskar dig på. Nu är jag ju bara nyfiken på vem Schultz är och vem hans principessa är och hur det kommer sig att låset sitter just där....kärlek är vackert!

En kväll vid havet

Hurra! Jag åker upp till landet efter jobbet, får skjuts tillbaka till stan imorgon bitti så kvällen kan spenderas vid havet!

Vill ut i solen

image656

Det sista jag ville göra imorse var ju att gå till jobbet. Men vad göra? Hade jag fått vara ute istället hade jag gärna skuttat runt i det här.

Den übersöta kjolen är från Topshop, linnet från Monki, halsband och skor från LaRedoute (
samma som mina!).

Turned out well

image657

Blev ingen förlikning med frisyren ikväll (se nedan). Pojken min stack till landet med familjen, men jag hade tur och fick trevligt sällskap i alla fall.

Klas fick för övrigt jobb idag, Grattis!

Karamellfredag

image655

Tur att jag har en fin klänning att glädja mig åt alltså...Ska inleda Projekt; "Förlika sig med hårfaan" ikväll. Har varit arg på frisören i två dagar nu men börjar så smått inse att uppklippningen därbak liksom kommer vara kvar oavsett om jag vill det eller inte. Ikväll åker håret ner och bearbetningen påbörjas...suck.

Har dock glatt mig åt lunchen idag, basilikapuckar och nudlar! Typ den enda snabbmaten jag gillar och en gammal favorit från högstadieåren.

Beautiful

image645

Hittade dessa bilder på någon sida för ett tag sedan och fastnade verkligen. Så otroligt vackra fotografier. Jeans och naken hud, en klassiker på bild. Och lyckat igen.

Mario Sorrenti för franska Vouge, modellen heter Iselin Steiro.

Kisses from a balcony

image653

Det är så härligt när balkongen blir till ett extra rum. Hurra för att solen och värmen är tillbaka! Har käkat ludda (lunch-middag) där precis och laddar nu inför träningen. Ska köra på stenhård laddning inför midnattsloppet i augusti har jag tänkt (får se hur länge det håller). Hittade lite motivation och hjälp på denna sida, tips tips om det är någon annan som tänkt attackera spåren med gympaskor!

Ps. Pussen är till er alla söta läsare!

Sparkdräkt för vuxna

image652
Monki, Topshop och Asos

Tycker det är kul när det sitter ihop. Ett jäddra jobb när man ska på toa bara, men jag diggar det!

Your shoe

image651

Men vad i hela friden har hänt nu då? Var inne på Din Sko idag och vilken upprustning! De hade ju en massa fint där och en hel del i skinn! Har inte gillat vad jag sett därinne på evigheter men idag hade jag kunnat komma hem med flera par (om jag hade haft pengar i plånboken...). Well done!

Ps. Lyckades få med mig den där oranga saken hem i alla fall, mucho nöjd...


.

jag ska inte låta någon annan än Åsa sätta saxen i mitt hår framöver...inge kul att inte bli nöjd.

ps. vet att jag överdriver, men just nu är det bara fel.

Wildflower

image648

Kate Moss är lite smått fantastisk tycker jag. Hon blir liksom aldrig passé. Här är ett jobb för V magazine fotat av Nick Knight i några av vårens häftigaste klänningar. De ovan från Roberto Cavalli och Jil Sander.

Refill

image649

Ett gäng långa t-shirtar nu till sommaren skulle inte sitta fel. Jag gillar alla och de kommer allihopa från Monki. Var inne en snabbis idag, men det får nog bli ett besök igen snart för de etsade sig fast lite...

Boboniaa

image647

Jag har ett gäng bloggar och sidor jag kollar in för att inspireras. Hos Boboniaa ramlade jag in för nåt halvår sen och den sidan piggar verkligen upp. Boboniaa är en thailändsk tjej som har en "fotoblogg" Flickr och som lägger upp otroligt fina bilder. Skön stil har hon också och hittar de flesta plaggen på marknader runt om i Bangkok. Bilderna tas med diverse olika häftiga bakgrunder och blandas med foton från hennes vardag. Helt klart en cool tjej som får en att vilja åka till Bangkoks marknader minst en gång i månaden!

Titta in vettja!

Swim wear

image646
Jag hittade ingen bikini i London. Hade ju sett en massa fina på Topshops hemsida, men det fanns tyvärr inge skoj i butiken. Får väl bli något från H&M i år igen antar jag. Någon av de ovan kanske!? Får väl kanske slå till på mer än en också med tanke på mina höstplaner...

London #2

image641

Vi började onsdagen med att fylla varsin påseTopshop, otaktiskt eftersom vi fick släpa dem hela dagen, men taktiskt eftersom deras air con fortfarande var trasig och eftermiddagen hade gjort det olidligt. British Museum med miljoner föremål från alla möjliga århundraden fyllde vår förmiddag och Soho, Covent Garden och en titt på Big Ben täckte upp eftermiddagen.

image642

Efterlängtad vätskekontroll på Starbuck's, deras Dulce de Leche Frappoccino (fick tips om den) gick inte av för hackor vill jag lova. Till middag blev det indiska tapas i Soho!

image643

Sista dagen strosade vi mest runt och njöt av staden, shoppade lite till och åt massa gott. Allt som allt tre fantastiska dagar alltså!

fashionMARKET

image644

Skulle jag inte jobba nästa helg så skulle jag gärna ta en tur till Borås och spana in fashionMARKET. En modemarknad skapad av textil- och modestudenter som kommer fyllas av försäljning av kläder, modevisning m.m. Under informationen om marknaden finns en fråga om hur man kan köpa kläder och där står att de tar emot kontanter och kramar, det tyckte jag var sött!

21097 meter

image643

Hela eftermiddagen har jag hejjat fram tappra löpare som sprungit Göteborgsvarvet! Är så grymt imponerad av alla som tog sig runt. Blir riktigt sugen på att klara av en sådan fysisk utmaning själv, men eftersom jag känner mig själv någorlunda väl så känns midnattsloppet (en mil) som en bättre start än en halv mara. De loppet går av stapeln den 23 augusti och då ska jag också vara duktig. Men nu ska jag fira att A tog sig runt med en stor pizza och massa godis!
(för man bränner väl en massa av att hejja också!?)

London #1

image637

1.Vi åkte i måndagskväll och möttes av en tv-inspelning på flygplatsen, tror det var för Andra Avenyn. Stansted Express tog oss in till stan och vi däckade så fort vi kom fram till hotellet.

image639

Eftersom London ligger en timme efter så var vi pigga i benen redan klockan sju på morgonen. Vi åt några brödskivor på hotellet (kontinental frukost är ju inte så mycket att hänga i granen) och sedan promenerade vi genom Kensington Gardens till National British Museum. Man blev barn på nytt av att titta på allt!

Ps. Jag har sett en sån där valhaj på riktigt!!

image640

Eftermiddagen spenderades mestadels på Oxford Street med omnejd. Men jag lyckades ändå komma hem utan en påse i handen, för mycket folk och trasig air con på Topshop skyller jag på. Tokmysig middag åt vi på en italiensk restaurang i närheten av hotellet.

Hela dagen tog vi oss fram till fots och inte förrän vi skulle ta oss tillbaka till hotellet på kvällen hade vi vett att införskaffa åkkort. Trötta fötter då kan man säga!

Back home

image636
Några snapshots på typiska Londonprylar


Nu är vi hemma igen. Gick upp klockan tre inatt för att hinna till flygplatsen i tid till avgång vid sju. Vad gör man inte för att få tag i de billiga biljetterna? Det var tungt men efter fantastiska dagar i London får man ju offra lite. Det har verkligen varit underbart att få vara borta ett tag. Kanonväder  de första två dagarna (mulet och skurar igår..), massa skojiga sevärdheter och shopping och god mat på det! Summan av kardemumman en jättebra resa helt enkelt!

Visar självklart fler bilder snart, men huvudet jobbar långsamt efter den tidiga uppstigningen imorse...

London finally!

image635

Har längtat i en och en halv månad nu och om några timmar lyfter vi. Resfebern lugnade jag med en springtur så nu är jag redo. Är tillbaka fredag morgon igen! London here I come!!!

I fell in to...

image633

Lånar Johnny Cash's textrad för att visa min förtjusning för dessa fina ringar!

Sunny days

image632

Som pappa brukar säga, så här borde man ha det när det är som sämst.

Ikväll har vi grillat på en stenhäll där solen värmde fram till nio, i övermorgon far vi iväg till London. Jag gillar livet just nu!

Tips tips!

image631

Försöka underhålla min lilla bebis till blogg när det är så underbart väder ute är ju inte lätt. Den hamnar ju en aning långt ner på listan, efter solning, grillning, häng i parker etc etc. Men jag kan ju slänga in ett grymt tips i alla fall. Min nya last, Limeshake!!

Klyfta en lime
och blanda dem med ca två matskeder socker med hjälp av något träverktyg, exempelvis baksidan på en slev. Blanda sedan i en massa krossad is. Om man inte har en iskrossare (I don't) så funkar det lika bra att lägga ett gäng i en handduk och sen go wild med en kavel, works like a charm!

Avnjutes gärna på balkong i sol med ett sugrör i!

25 grader

image630

Ska kapa ett par gamla jeans snart tror jag så de liknar de ovan. Känns som ett vinnande koncept till sommaren! Det ska bli torrt, soligt och 25 grader varmt på västkusten idag, jihoo!

Hatt från Asos, skor från Din Sko, shorts från Topshop, linne från H&M och solglajjer från Urban Outfitters

Vardagslyx

image629

Det är nästan så att det är värt att sitta på det där trista jobbet i åtta timmar för jäklar vad man uppskattar att gå därifrån sen! Dock var det ju en trevlig arbetsplats (modeföretag där jag gärna ser mig själv i framtiden), men jobbet får en ju att bli knäpp. Sen är det ju nice att mötas av grillning på gården när man kommer hem också, sommarlyx på en torsdagskväll helt enkelt! Nu ska jag äta kladdakaka!

En gyllene trollslända

image628
finfin födelsedagspresent från helgen

Jag har århundradets tristade jobb för tillfället. Har hoppat in extra på ett dataregistreringjobb vilket enbart betyder att jag sitter och knappar in siffror i ett excel-blad. Om vi inte blir klara imorgon kommer jag få krupp, klarar inte många timmar till om jag inte ska bli riktigt "dum i huvet"! Ibland är man bara för pengakåt helt enkelt!

Nine West

image624
Jag har läst lite här och där att Nine West ska komma till Stockholm. Om det är en hel butik eller bara en del av utbudet som köps in till en redan etablerad skoaffär har jag ingen koll på. Men det finns ju helt klart en hel del fint på deras hemsida!

Födelsedagen i bilder

image627

Hade verkligen en alldeles underbar födelsedag igår. Det blev tårtkalas på balkongen i det fantastiska vårvädret och jag fick massa fina blommor och presenter! Tack alla som gjorde min dag så bra!!

My böshdej!

Idag fyller jag år! Nu blir det tårta :)

Ps. kategorin heter "my day" och idag är det ju verkligen MY DAY!

AE Bakery

image626

Jäddrar vad jag och mamma har jobbat. Hela köket har varit rena rama bageriet de senaste timmarna. Tårta, bullar och kakor har producerats för att tillgodose alla gästerna imorgon. Det är ju inte vilken dag som helst imorgon nämligen. My big day! Jag tycker om att ha födelsedag om man säger så!

Hade ju gärna förvarat alla godsakerna i en så fin burk som ovan, som min mamma har på landet. Ett av mina arv från henne är min förtjusning över vackra burkar. Mamma är burkgalen, men visst är det skoj när man hittar så här fina tredelade kakburkar!

Preppy sailor

image622
Den där kjolen från Topshop är jag en aning förälskad i. Tyvärr finns den bara kvar i stora storlekar så jag drömmer vidare...

Jacka från 3.1 Phillip Lim, kjol från Topshop, ballerinas från Marni, topp från H&M och armband från KyssJohanna

Päronen på besök

image625
lägg märke till skuggan av klacken på bilden till höger, ser ju riktigt ballt ut

Mamma och pappa är på besök i helgen. Tyvärr var jag tvungen att jobba halva dagen men de lyckades roa sig på egen hand. Nu vankas middag på Hereford Beefstouw, t u n a yes please! Jag ska knata i finskorna också så hoppas det inte blir någon långpromenad. Off we go!

Sommarväska

image623
En brun väska till sommaren skulle sitta fint till samligen. Min gamla från Penneys har ju sett sina bästa dagar så en i skinn vore ju inte dumt. Dessa tre kommer från Urban Outfitters. Får nog bli ett besök eller två i London om (mindre än) två veckor! Yey!

Coachella Music Festival

image621

Coachella Music Festival i Kalifornien har just gått av stapeln och Style har fotat ett gäng festivalfantaster. Får en ju att längta ordentligt till WOW i sommar och en outfit som någon av de ovan har vore ju fint!

Ps. Jag har likadana skor som hon på bild tre, 13 euro från Penneys (Primark). "She called them payless"!

Changes

image620

Så där! För att fira att det är första maj, våren är här och sommaren på väg så har min sida följt vädret och årstiden och blivit ljusare! Bara den där sidobilden jag skulle vilja ändra lite på nu..

Va tycks? Förbättring?

I'm such a beginner

image619

Vilket nybörjarfel jag lyckades med igår. Var riktigt peppad över att se den här årliga cortegen som Chalmers ordnar och som jag lyckats missa de två valborgar jag bott här. Men så igår så skulle det bli det av. Hade kameran i högsta hugg för att kunna fånga alla tokiga bilar på bild, men 10 minuter innan det börjar så dör batteriet.... Jaja, jag kan ju bjuda på en publikbild i alla fall, den enda jag lyckades få med innan kameran kolade. Typiskt.

Efter cortegen blev det grillning och caipirinhas hemma hos oss, allt som allt en trevlig valborg!

RSS 2.0