Lover



Lover är ett märke från en australienskt designerduo (Susien Chong och Nic Briand) som startade 2001. Först hade de bara ett marknadsstånd på helger där plaggen såldes men redan efter tre månader började butiker efterfråga kläderna. Jag tycker kollektionerna är riktigt snygga, förstår verkligen att de blev uppmärksammade! Dessa fyra bilder kommer från FW 08 och SS09. Lovely!!

Kläderna säljs inte i Sverige än vad jag vet, men de finns på revolve clothing, tyvärr inget för min plånbok dock.

Saltholmen


ser lite finurlig ut för att jag kisar så...

Direkt efter jobbet idag så satte jag mig på vagnen och åkte hela vägen ut till kusten (jobbar på helt fel sida av stan). Mötte upp A i stan också och vi köpte thaimat ute vid Saltholmen och slog oss ner på klipporna. Jag hade sjävklart packat ner bikinin så det blev bad också. Ett alldeles underbart sätt att avsluta en jobbdag på som helt klart kommer upprepas snarast möjligt. (Redan imorn väntar grillning vid havet med vänner!)

Ett kuvert



Jag gillar de här väskorna och de verkar ju fortfarande hänga kvar. Har dock ingen i det större formatet. Tycker den lila från Topshop är skitsnygg! De andra två är från Asos och H&M och inte så dumma de heller.

Icecoffee



Det var inte skoj att åka spårvagn igår. Minst 40 grader varmt och man fick sitta blixtstilla för att inte kollapsa av värmeslag. Att bussen sen var försenad i tjugo minuter gjorde en ju inte på bättre humör sen heller. Var därför tvungen att gotta mig med en icecoffee när jag kom hem. Fick inte till den perfekt dock, krävs lite övning. Men den hemliga ingridiensen är i alla fall sweet milk, bra grejer! (Fast inte så hemligt längre då alltså...)

Jobbdag två av elva har snart nåt halvvägs, det kommer ju gå som en dans det här...

Hello Monkey


Helgen som gick alltså. Vi åt middag på Hello Monkey i fredags och fortsatte vidare på drinkrunda, först hos Magnus&Magnus och sen till Tranquillo. In beställdes mojitos med smaker som fläder, melon, passion, hallon, kiwi och mango. Det var gott vill jag lova. Huvudet var dock aningen tugnt på lördagsmorgonen, men vi släpade oss i alla fall iväg till landet (redan klockan nio might I say...). Där väntade varma klippor och svalkande hav. Jag lärde mig segla också, det var på tiden!

Simplicity



Tänk att det enkla kan vara så snyggt. Från Sthlm streetstyle.

Tillbaka på kontoret...

Så var man tillbaka på jobbet igen då. De sista elva dagarna i rad nu innan mitt lilla lov börjar på riktigt. Då ska jag njuta av ledighet i dryga två veckor innan jag far iväg till Valencia. Fredagskvällen spenderades i stan med middag och en hel del mojitos med gamla vänner. Det kändes inte att det gått tre år sen vi såg dem sist!

Resten av helgen har jag legat halvt avdäckad på en klippa i värmen (va hände!?) och varvat det med en hel del bad. Härligt helt klart och småångesten över att sitta på jobbet har helt klart infunnit sig nu.

Funderar starkt på att ta en dag ledigt i veckan, har ju ändå knappt något att göra...hmm...

Flädermojitos



Jag har lite idétorka outfit för kvällen, allt ovan är från Topshop, lite höstnyheter bland annat. Jag ska nämligen på middag ikväll med ett tyskt-holländskt par som vi träffade i Thailand för tre år sedan (de träffades där de också, precis som jag och min darling) och så Julia också som jag reste runt med. Ska bli riktigt skoj att träffa dem igen! Har läst på menyn till stället vi ska ikväll att de har flädermojiotos, det låter farligt gott tycker jag.

Some girls they love to let it fly


bilder från gårdagens promenad
Sitta instängd på ett kontor hela dagarna får en verkligen att uppskatta kvällarna. På något mystiskt vis vaknade jag halv sex imorse av mig själv så jag gick upp och var på jobbet redan 7.15, vilket betyder att jag kan sluta tidigare idag. Jag ska sola på balkongen så fort jag kommer hem!

Marmelad



Ikväll har jag varit nere i Kungsladugård och fikat på Marmelad med tre söta vänner och en pojkvän. Det är så himla härligt att värmen kommit tillbaka. Man ska kunna sitta ute i shorts på sommaren! Hurra!

Hur söt är inte den där korvkiosken by the way!?

Tre små ting



H&M har fått in höstkollektionen på hemsidan. Satt och kollade lite igårkväll och fastnade för dessa tre ting. Kolla fodret på kappan och detaljerna på handskarna. Skulle ju dock behöva hålla mig till december innan jag fick använda dem....

Tre två ett


Jag älskar mina nya skor!

Nedräkningen börjar närma sig sitt slut. Nu är det bara tre dagar kvar av jobbracet! Jag har alltså arbetat de senaste 16 dagarna, inget jag rekommenderar. Kan inte riktigt beskriva hur skönt det ska bli att bara vara ledig i helgen. Och smhi gör mig lycklig också, de lovar stora solar för både lördag och söndag! Kan det bli bättre?

White (non) trash bag



Hur balla var inte de här då? Jag försöker verkligen ta med mig påsar när jag går och handlar för jag hatar att lägga pengar på plastpåsar. Har länge tänkt sy någon snygg kasse själv, men en sån här vore ju perfekt! Från Dogeared.

Our neighbours



Streetstyle måste helt klart vara bästa inspirationen. Tröttnar liksom inte. Här har facehunter fångat två danska flickor. Jag älskar hennes väska. En sådan man ska second hand-fynda, men som jag aldrig lyckas med. Sen måste ju nummer två där få lite cred för att hon lyckas bära upp den där overallen och samtidigt se sjukt cool ut.

Pannkaksrace



Jag var duktig efter jobbet idag. Gav mig ut på en rejäl springtur, nio km! Fast de sista tre tänkte jag mest bara på pannkakorna som väntade. De ligger i magen nu och jag ligger i soffan. Lugn hemmakväll med tv:n är planen. Jobb imorn, trettonde dagen av nitton...

Heels


bilder från Fashiontoast, TheSartorialist och Asos


Det här är en hyllning till högklackat. Ett par skor med klackar kan verkligen höja en hel outfit. En sliten t-shirt och en kjol kan se trist och tråkig ut men med ett par skor med höjd så blir allt plötsligt skitsnyggt. Önskar jag hade ork (och råd) att strutta runt i sådana där varenda dag. För jäddrans va snyggt det är!

Ville bara säga det.

Sleepy



Jag är riktigt sliten ikväll och hade jag haft så här fina plagg att sova i skulle jag gå och lägga mig med en gång. Underbart söta. De kommer från Topshop allihopa. Jag vill ha.

Parapluie



Paraplyet måste vara den mest eftertraktade accessoaren på västkusten nu de senaste dagarna. Inga långvariga regn, men himlen är mörk mest hela tiden känns det som. Vad hände med högsommaren?

Nu har jag just kommit hem från en kväll ute med två söta flickor (varav en finns här). Vi drack rosé och tjejsnackade. Sådana kvällar borde det finnas fler av just nu, de lättar verkligen upp vardagen.

Carin Wester S/S 2009


bilder från modette

Ibland fastnar jag bara för detaljer när jag kollar på bilder från visningar. I det stora hela kan det kännas svårt att bära och en aning för mycket (vilket jag iofs inte tycker det gör i denna kollektion), men det är de små detaljerna som ofta får mig intresserad. Carin Westers visning är som en kavalkad av små saker att sätta fingret på. Framför allt de sockersöta strumporna i skorna. Mums!

Scarf me up



Jag fick med mig en sjal hem från stan igår. Tycker den är fin som ett smycke. Den piffar ju upp en i övrigt halvtråkig outfit också (vitt linne och chinos). Från H&M såklart.

Längtar ut


Marcus Ohlsson
Jag har så tråkigt på jobbet. Alldeles för lite att göra. Jag gillar när man har så mycket att man knappt hinner med för då går dagen mycket fortare och så känner man att man presterar något. Just nu står det mesta stilla. Längtar ut gör jag också, till den skinande solen.

Fast i höst ska jag ju ägna mig åt samma sysselsättning som tjejen på bilden, fast med en kursbok framför mig så det är väl bara knega på och tänka framåt. Snart bara hälften kvar av mitt marathon också. Tio dagar av 19 kvar.

RedBlueGreen


från Topshop

Jag har velat ha ett par röda jeans ganska länge nu men det har inte blivit av att jag köpt några. Nu vill jag ha ett par blå också, det är fint med färgglada byxor.

Utmanad

Blev utmanad av Maria och eftersom jag aldrig antagit något sånt här förut (och just nu är helt sysslolös), faktiskt tyckte denna var ganska skoj och inte har berättat så mycket av mig själv (egentligen) så kör jag på:

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
- Skicka in Csn-papper inför Spanien
- Låna andra delen av deckarserien jag läser på bibloteket
- och också kolla om de har "lära sig spanska på band"-band
- styra upp nåt skoj inför veckan (så det inte bara blir jobb)
- ringa mamma (som alla andra dagar)

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Hade sommarlov, oh I remember the days...nu är det bara jobb ju.

Ställen du bott på?
Stockholm, Dublin, Koh Tao, Göteborg (och snart Valencia)!

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
- resa överallt
- köpa en lägenhet i Stockholm
- bjuda på kalajs!!
- köpa ett nytt objektiv till kameran
- resa överallt igen

Jag tänker inte skicka denna vidare till någon särskild, men om någon känner sig manad så go ahead!

Navyblue


Jag såg den där västen hos fashiontoast för ett tag sedan och tyckte den var riktigt snygg. Ser ut som en avklippt kavaj och med guldknappar. Nu har Topshop fått in denna. Lik hennes och snygg den med, ska vara lite oversizad dock tycker jag.

Italienskt och soffmys



Så här spenderar jag min lördagskväll, i soffan. Dagarna har liksom en tendens att flyta ihop när det står jobb på schemat varje dag. Men jag blev bjuden på en riktigt god middag av min underbara pojkvän och det och ett glas rött bredvid mig gör ju att helgkänslan infinner sig en aning. Nu ska jag fortsätta läsa de sista sidorna i sommarens fjärde deckare. Stieg Larssons första. Huh så spännande.

14 dagar kvar



Klänning från Topshop, skor från Forever21 och väska från Ellos

Imorse hade jag inte tackat nej till en "personal dresser". Fanns inget jag ville sätta på mig. En slapp klänning som den ovan att klä upp med snyggsnygga skor hade suttit fint. Fast det hade kanske passat bättre med gummistövlar med tanke på vädret. Två veckor kvar till mina två lediga dagar...

Cheap Monday S/S 2009


bilder från modette


Helt ärligt så får jag mer känslor av höst när jag ser denna kollektion. Men det är deras vårkollektion för nästa år, vilket i och för sig inte gör den mindre snygg. Skulle dock inte alls ha något emot att mysa runt i allt ovan redan i höst (eller efter Spanien i alla fall) fast med en tjock kofta över för värmens skull. Kanske ett par varmare skor också.

No no there´s no limit



Många trender kommer ju tillbaka hela tiden. Avklippta jeansshorts, jesussandaler och wayfares är ju bara några exempel på saker som gjort comeback nu på senaste. När jag såg magväskorna ovan på Topshop kom jag direkt att tänka på Ebba & Didrik, Hubbabubba och synthmusik. Mycket värre comeback än så här får man väl ändå leta efter. De ser ut som något min syster bar sina glaskulor i när vi var små. Måhända är det praktiskt på något vis, men inte tusan är det snyggt!
Eller?

I love her vest


Mary Kate Olsen för Elle juli 2008


Festival



Måste banne mig se till att boka den där Way Out West-biljetten snart. Vet ju att jag vill gå, men det blir liksom aldrig av. Skulle ju gärna gå på festival i det däruppe. Har en jättelång lista på måste-göra-saker (främst med saker inför spanien) just nu, men det är förbannat skönt att bocka av saker. Lite som att räkna ner dagarna till nästa lediga dag, 16 dagar kvar...

Jeansshorts från H&M, hatt och väska från Asos, linne från Monki och skor från Topshop

Ett vykort från Paris



Idag fann jag dem. Skorna som jag letat efter i en evighet utan att veta var jag skulle hitta dem. De har remmar, lagom hög klack och är i skinn. Materiell lycka med andra ord. Men tro mig det behövs när man enbart avverkat två av 19 dagars arbete.

Fick ett vykort från Paris idag också, jag vill åka dit nu!

Ps. Skorna är från Zara!!

I got this guitar and I learned how to make it talk



Vilken underbar helg det har varit! Har haft de mest fantastiska vännerna på besök och vi har sett Bruce Springsteen. Jag som knappt lyssnat på honom alls innan blev riktigt tagen, han är mäktig på scen! En riktig stjärna! Vi har även hunnit med att sola och bada, suttit utanför Ullevi och haft picnic och lyssnat på konsert två med Bruce. Idag blev det en tripp till bion så nu har även jag sett Sex and the city-filmen!

Sumsumarum en grym helg! Nu väntar 21 dagar i rad fyllda med jobb, lite tyck-synd-om skulle sitta fint (även om jag satt mig i situationen själv).

Hope S/S 2009


bider från modette

Var ju ett par dagar sen det var över, men jag vill ha upp dettaminneslistan (a.ka bloggen).
Chinosen återkommer hos Hope också, verkar lovande för våren 2009 att en hel del kan sparas från i år. Jag gillar batikkläningen. Batik brukar inte vara någon favorit, men här görs det riktigt bra tycker jag. Även den sista klänningen i kostymsnitt är egenartad och speciell.

Stockholmare, gotlänning och göteborgare



Vi gick ner till Röda Sten och gottade oss i solen fram till 10-tiden igårkväll. Var ju inte det minsta kyligt ens vid den tiden. Får ju ge hands up till killen min också för att ha fotat min outfit med den snyggaste bakgrunden hittills!

Sent sent igår kom mina favoritflickor från huvudstaden, tillsammans med en mycket söt gotlänning, hit. Vi ska mysa hela dagen idag för jag är ledig, kunde inte vara bättre! Ikväll blir det Bruce Springsteen. Fick fatt i en biljett för någon vecka sen när jag insåg att jag var den enda som var utan, så kan vi ju inte ha det, så ikväll får Ullevi ta min oskuld, jag har aldrig varit där förr!

Årets varmaste dag?



Jösses vilken värmebölja! När det ett bra tag varit runt 15 grader får man ju en smärre chock när det blir så här varmt. Jag slet av mig mina tights så fort jag kom ut från jobbet, är lite osäker på hur kort kjolen får vara när man jobbar i kontorslandkap och med rädsla för att vara för lättklädd så klär jag mig ordentligt istället.

Ikväll vankas det picknick. Ska vara någon sorts allsång nere vid Röda Sten som vi tänkte kolla in. Börjar bli redigt försenade nu dock.

Ha en underbar kväll i sommarvärmen!

Acne S/S 2009


bilder från modette

Till en början tyckte jag inte om det så mycket, men det tog sig mer och mer efter varje bild. Klänningen på tjej nr 3 ovan vill jag ha. Den liknar den där klänningen som fanns på H&M i höstas fast ännu snyggare! Gillar de ljusa gråtonerna och hur mycket är överdimensionerat men ändå sitter snyggt!

Minimarket S/S 2009


bilder från modette

Det blir en färgshow hos Minimarket inför nästa vår också, precis som hos Whyred. Den frilliga kjolen (eller vad man ska kalla det) är verkligen häftig, och den lilla svarta skulle gärna få vara min "little black dress". De röda hattarna, långbenta byxdressen och kjolarna i klara färger lyfter visningen ännu mer. Sådan där blå kjol däruppe vore nog inte så svår att fixa till själv dock, kanske får dra fram symaskinen snart!

FASR S/S 2009


bilder från modette

Fifth Avenue Shoe Repair. Jag är kär. Det här är verkligen fantastiskt. De leker med tygerna så de mer liknar konstverk än kläder. Små detaljer överallt också som gör helheten, exempelvis prinsesskorna på 4:e tjejen som för övrigt har den sötaste ballerinainpirerande kjolen jag skådat. Knutar, stora kragar, knappar och rosetter, de har inte missat en gnutta någonstans.

No time to rest


Jag blir verkligen helt slut av att arbeta. Inte får jag sitta ner nu när jag kommit hem heller, måste städa för det vankas besök till helgen. Redan imorgon kommer de ner mina underbara vänner!! Så jag ska inte beklaga mig, värre kan man ju ha det.

Ps. Varje gång jag haft denna klänning har jag fått en komplimang av min bordsgranne på jobbet (en man i 40:årsåldern), jag tror han har kort minne och glömmer bort att han sagt det förr, men vad gör väl det när det regnar komplimanger!

Whyred S/S 2009


bilder lånade från modette

Vilken kavalkad av färger Whyred bjuder på! Det här ovan är ju bara en bråkdel av alla färgskalor som visades upp. En hel drös olika stilar också. Slappa långklänningar i skirt material, långklänningar i klara färger, jumpsuits och slitna jeans. Mycket från i år går ju alltså helt klart att spara till nästa sommar. De drar det bara ett steg längre nästa år!

RSS 2.0