Andy Warhol

image528
vy över slussen och gamla stan fotad idag

Har haft en alldeles underbar dag på stan idag. Började med en runda själv för att sedan möta upp mamma. Vi åt lunch och kollade på Andy Warholutställningen på moderna muséet. Sedan blev det en runda till i affärerna vilket resulterade i en blus, ett rött läppstift och ett par svarta ballerina i skinn. It's been a good day, för att inte tala om vädret!

Nu blir det födelsedagsmiddag hos min favoritKajsa, GRATTIS på 6:årsdagen sweetie!!!

Stella McCartney Fall 2008

image526
bilder från Style

Det är någonting med det enkla i Stella McCartneys plagg och det faktum att de trots detta ser så välarbetade ut som jag faller för. Hela hennes kollektion är en fantastisk inpiration till hösten som kommer. Ta bara klänningen i sammet som exempel, fullkomligt underbar.

Gbg-Sthlm

image525
Idag har jag förflyttat mig på kartan. Från en solig stad på västkusten till en annan solig stad på östkusten. Stockholm hela helgen alltså. Har just ätit middag hos päronen och imorn väntar födelsedagsmiddag för Kajsa Bajsa och massa annat skoj!

Givenchy Fall 2008

image524
bilder från Style

Givenchy's visning är riktigt bra tycker jag. Snygga skor, med några tår som sticker fram, stora halsband och en härlig mix av material.

Elisabeth and James

image522

Elisabeth and Jones är en kollektion inspirerad av och delvis skapad av systrarna Mary-Kate och Ashley Olsen. Det är ett märke med målet att minska gapet mellan designer- och vardagliga kläder. Vist är kläderna är fina, men jag föll mest för fotona. Kolla bara!

3 minuter

image523
blåbärssmoothie, ninja, blåsväder

Sponsra lite kanske?

image520
bilder lånade här

Jag har verkligen kommit igång med träningen, tre gånger i veckan de senaste tre veckorna. Ska hålla detta nu, det är ju skönt. Men något som behövs är ju nya träningskläder. Urtvättade hm-brallor och slitet linne känns ju inte så himla skojigt. Men nu när jag är så duktig kan jag väl vänta mig en sponsor snart va? Stella Mc Cartney for Adidias får gärna ställa upp!

Viktor & Rolf Fall 2008

image521
bilder från Style

Jag gillar det. Stora vida byxor, genomskinliga toppar, momorskängor, kappan var jag bara tvungen att ta med (finns flera med samma tema..) och så korsettoppen. Enkelt, stilrent- trés bein!

Chinos

image518
Jag har hittat mina beiga byxor, äntligen! Var inne en snabbis på Zara igår innan träningen och där hängde de, helt ensamma bland en massa andra reaprylar. Måste bara sy in dem lite därnere men sen kommer de bli perfekta. Precis som priset var, 59:- !! Kan det bli bättre? Blir utmärkta till vita tygskorna och jeansjackan i vår.

Gram

image516
Höst/Vinter 2007, se resten här

Det är inte ofta jag slänger upp något för killar på den här bloggen och eftersom jag vet att jag i alla fall har en manlig besökare här så tänkte jag det vore dags. Fick tipset av coola Carin och föll verkligen för grejerna. Gram är ett stockohlmbaserat företag som bildades 2005 och att de började med skor till första kollektionen var ett naturligt val. Gram är coolt, laid back och känns genomtänkt. Läs bara tetxen ovan om hur du ska ta hand om dina skor till exempel;

"Love your shoes, because believe it or not, they love you"

Vivienne Westwood fall 2008

image517
bilder från Style

Ord som cirkus, fingerfärg och galenskap dyker upp i mitt huvud. Men skoj är det ju! Tydligen har Vivienne Westwood låtit 7-åringar på en skola i England handmåla tygerna. Så det stämmer ju, det är fingerfärg på kläderna. Sen har hon ställt en modell på ett par styltor också, det måste ju tyda på att man är lite crazy.
Även om kläderna är galna så blir man glad av denna visning. Som en clown på lyckopiller eller nåt.

Chloé Sevigny

image515
bilder lånade här

Både hennes kollektion och fotona i lookbooken är ju en fantastisk inpirationskälla! Så underbart snygga kombinationer av kläder och härliga bilder. Bara å njuta av Chloé Sevignys kollektion för Opening Ceremony helt enkelt, enjoy!

Les chaussures blanc

image513
Kawasaki, Din Sko, Converse

Ett par vita tygskor till våren ska det bli, frågan är ju bara vilka!?

Paris Fashion Week

image514

Nog har det varit många modeveckor allt. Men än är det inte över för modejättarna att visa upp sina kollektioner. Näst på tur står Paris, med namn som Balenciaga, Yohji Yamamoto och Christian Lacroix och många många fler.

Invisible

image496
av Marcus Ohlsson

Är slutkörd efter en hel helg på jobbet. Men glad också, nu är det ju tre veckor kvar tills nästa jobbhelg- ledig två helger i rad med andra ord, jihooo! Har stora förhoppningar för veckan också. Ska till Stockholm på torsdag och stanna ändå till måndag. En riktig långhelg med familjen och kompisar med andra ord!

Blumarine Fall 2008

image512
bilder från Style

Men wow! Vilka klänningar! Blommor, svävande tyger, tyll, rosa, chiffong osv osvUnderbara!

Mojitos vs Karamellkungen


image511
Mojitos (hallon och kiwi), Söta Linnéa, jag, två tomma drinkar (mango, passionsfrukt)

Igår var det Mojitos med fäska frukter, idag är det karamellkungen och en stor mjuk soffa. Hittar inget skoj på tv dock. Den där festivalen på ettan är inte riktigt min melodi för en myskväll allena. Får nog bli ett par avsnitt av den där serien igen (satc...)!

Versace Fall 2008

image506
Bilder från Style

Först var det mest gråa strikta plagg, men efter ett tag blev de mer och mer färgglada och mer speciella. Plagg där bara ena axeln visas sågs på var och varannan modell. Tycker det är snyggt, men än så länge påminner det lite för mycket om "partytopparna" jag skutta runt i i Spanien när jag var 17.

Found it

image508
Jag har letat en svart väska med både handtag och axelrem ett bra tag nu. Suktat ordentligt efter Miu Miu's vackra skapelser men liksom inte kännt för att lägga en "tur-och-retur-biljett" till Thailand på en väska. Men så fann jag denna perfekta lilla sak igår. Jag tror vi kommer komma bra överens. Jiss alltså!

An eye for an eye

Jag tror att Per och Gudruns barn var på besök igår för jösses vad det blåste ute! Riktigt stormväder. När vinden fick fatt i en flyttades man ju sidleds. Men jag trotsade vädrets makter och vågade mig ut i alla fall. Vem kan tacka nej till drinkar på Tranquillo liksom!? (Stans godaste Mojitos!!)

Blinkade ut ena linsen imorse. Utan att märka det. Så först utanför dörren inser jag att världen är lite suddigare än vanligt. Fanns ingen tid att springa upp och fixa så nu står jag här på jobbet, halvblind på ena ögat och med ett vänsteröga som jobbar som bara den för att få ihop alla bilder i huvudet.

Lär bli en lååång dag.

Hela helgen på en dag

image507

Idag är min låtsatslördag. Jobbar hela helgen så ska det njutas måste det göras idag. Har börjat bra med en sovmorgon och lååång frukost. Tänkte ta en tur på stan nu, sen träning och ikväll blir det drinkdrickande. Undrar bara var solen jag beställde tagit vägen? Det är ju gråare än grått utomhus.

Bakom mina solglasögon

image505

Tycker det är lika svårt varenda år att hitta ett par solglasögon som jag faktiskt känner att jag passar i och som jag tycker om. På 80's purple kan man dock hitta en massa roliga bågar! Bra inspiration inför framtida letande.

Monki

image503
bilder från Monki

Jag tittar in i den här affären alldeles för sällan. Men efter att ha spanat in vårnyheterna så måste jag pallra mig dit. Här finns ju ett par beiga chinos (som jag letat i över ett år nu, att matcha jackan med) och massa andra fina plagg. Är ledig hela dagen imorn så det får nog bli en tur på stan!

Tentashopping

image502
Jag tycker inte om att säga det (don't wanna jinx it), men jag tror att tentan gick ganska bra faktiskt. Gick en runda på secondhandaffärer efteråt och hittade denna fina sak på Emmaus. Kort sak som kommer passa perfekt till ett linne och upprullade chinos i sommar (ska bara hitta sådana också).

Tidig torsdag

image501

Klockan är alldeles för lite. En kopp kaffe (eller flera) är nädvändiga för att hjärnan ska börja jobba. Och det är det bäst att den gör om den här tentan ska gå vägen. Hoppas ögonen hinner öppnas innan den startar bara.
Wish me luck!

Tulipa

image497
Fick lite blommor häromdagen av A. Får verkligen vårkänslor av tulpaner!

Vårgarderoben

image500
Jag har visserligen tänkt att hålla lite på slantarna tills nästa lön kommer. Men önska kostar ju ingenting. Dessa fina små saker har landat i Topshop Uniques kollektion nu och skulle gärna få flytta till min vårgarderob vilken dag som helst.

Moschino Cheap & Chic Fall 2008

image499
bilder från Style

Jag gillar den där första, massa mönster och tryck på tröjan, men det blir ändå bra på nåt mystiskt sätt. Den sista kappan ser lite konst-inspirerad ut (som flera andra plagg i kollektionen). Som om någon skulle tagit en pensel och kladdat lite i ena hörnet.

D&G Fall 2008

image498
bilder från Style

Vilken kavalkad av mönster Dolce & Gabbana visar upp. Det är helgalet att man kan bygga en hel kollektion på bara skotskrutigt. Men de gör de. Silkessjalar på huvudet, ett lapptäcke som kappa och längst till vänster nån mössa som ser ut som Plupps frilla! Lite kul måste man ju ändå säga att det är.

18 februari: Lunch på balkongen

image495
Det må vara mycket tjat om att våren är på väg (särskilt från min sida), men kom igen! Har jag någon gång tidigare suttit och ätit lunch UTE i bara ett linne och jacka den 18 februari!?!? Det gjorde vi idag i alla fall. Balkonglunch för första gången i år. I övrigt har jag mest bara suttit lutad över böckerna, tenta på torsdag...

Emporio Armani Fall 2008

image494
bilder från Style

Modeveckan i Milano har startat och här är delar av Emporio Armanis kollektion. Mest anmärkningsvärt tycker jag de låga skorna är. Ingen som går i högklackat någonstans. Är det någon som skvallrat om kvinnors onda fötter? I övrigt fanns lite av varje, många breda byxor i kostymmodell, sammet med mera med flera.

Vårtecken

image492
Okej det kanske inte är så fint väder ute idag (och jag ser det inte heller eftersom jag står på jobbet hela dagen, jobbar väldigt hårt just nu by the way...). Men i torsdags var jag ute och fotade lite vårtecken! Kolla in snödropparna liksom, snart kommer den- våren!

Homemade

image493
Ska på inflyttningsfest nu. Piffat till det med lockigt hår har jag gjort och på mig har jag min nysydda klänning. Blev rätt nöjd faktiskt! Have a good night!

Inbrott

Idag är jag lite arg.

Gick ner i källaren igår för att kolla en grej på min cykel och när jag ska öppna hänglåset så finns där inget lås. Kommer in och tycker vid första anblicken inte att någonting ser konstigt ut. Men jag går i alla fall upp och kollar med A om han vet varför det inte sitter något lås på dörren. Han följer med ner igen och efter ett tag inser vi att min snowboard är borta! Den står  inte kvar.

Egentligen ska vi väl vara glada att det inte var mer som försvann men det är svårt att vara. Eftersom man måste ha nyckel för att komma in i källaren så skulle det kunna tyda på att någon i trappen har tagit den (!). Andra alternativet är ju att dörren hamnat på glänt och någon skitgubbe(gumma) trampat in och tagit vad de vill ha. Hur kan man rättfärdiga att bryta sig in och ta andras tillhörigheter? Det går bortom mitt förstånd.

Så därför är jag lite arg idag.

Day Birger et Mikkelsen A/W 2008

image491
bilder lånade här

Måste erkänna att modeveckan i London inte har visat så mycket i min smak faktiskt. Lite för mycket av  det mesta tyvärr. Mycket roligare är det då att se tillbaka lite mer på modeveckan som var i Köpenhamn förra veckan. Detta är från Day Birger et Mikekelsen och känns verkligen skandinaviskt. Rena, enkla plagg med små detaljer och stilrena färger. This I like med andra ord.

Årets bästa svenska design...

image490
bilder från Elle

...enligt Elle har för sjätte gången röstats fram. Dessa bidrag kommer sedan delta i en internationell omröstning och presenteras i april på möbelmässan i Milano. Det finns flera olika katergorier, men årets lampa och årets stol är mina absoluta favoriter. Stolen är gjord av kvistträ, ett material som annars knappt används. Ekologiskt tänkande och lite guldfärg har alltså resulterat i denna vackra skapelse. Skapad av Fredrik Mattson. Lampan "Cord" från Design House Stockohlm är minst lika tjusig den. Skapad av trion "Form Us With Love".

Röda Sten

image489

Har nyss kommit hem efter den mysigaste långpromenaden på länge. Det är verkligen vår i luften. Men nu har både jag och A gjort allt vi kunnat, alldeles för länge, för att slippa plugga så nu finns det ingen ursäkter längre. Nu måste vi sätta oss. Men en bra start på dagen var det i alla fall! Så härligt att promenera vid havet!

Glad alla hjärtans dag på alla förresten!

Något att bläddra i...

image486
I shopen på konstmuséet som vi var på i lördags fanns en massa fina böcker att titta på och bläddra i. Detta var tre som jag fastnade för och som gärna fick ligga i min bokhylla, perfekt att ta fram och bläddra i för lite inspiration.

Cover my feet

image487
Vagabond*2 och Skopunkten

Letar några skor à la de ovan. Men kan inte hitta några som sitter fint om foten. Kanske någon av dessa!? Eller några andra tips?

Malene Birger A/W 2008

image484
bilder härifrån

Visade ju den fantastiska klänningen från Malene Birger några inlägg ner och här kommer lite från resten av kollektionen. Det är verkligen mycket att plocka upp här tycker jag. Den STORA halsduken (stickorna måste helt klart tas fram), tyll tyll tyll och skitsnygga strumpeband (okej, kanske inget jag skulle gå i ute, men snyggt är det) osv, mm och etc. Good job!

Glassogram

image488
Jag fick ett glassogram på posten i somras (från en av mina arbetsgivare). Hittade den för några dagar sedan och insåg att den gick ut i början av mars. Så orolig för att gå miste om en gratisglass tog jag med den imorse och hämtade ut en på vägen hem. Drabbades dock av beslutsångest och så här i efterhand hade jag ju hellre tagit en cornetto. Men Magnum var ju i alla fall dyrare. Kanske inte ett vidare glassigt inlägg (haha), men go var den i alla fall.

PPQ A/W 2008

image484
bilder lånade här

PPQ's höstkollektion är ju verkligen upplyftande att titta på. Som en glansig vårkollektion i lite dovare färger bara. Måste ju tilläggas att det i princip bara visades klänningar och kjolar och att den där blåa stickade saken där är det enda i denna kollektion som värmer i höst. Men fint är det, mycket fint.

Biker

image485

Jag har fått min "tentashopping" nu. Unnade mig att köpa en jacka från H&M efter förra tentan (eftersom betyget blev så bra). Nu är den i alla fall här och jag trivs. Kanske fryser om rumpan idag men det får jag ta. Måste ju inviga den ju!

Snoozer

Jag var på tok för flitig på snoozeknappen imorse. Vissa mornar är den min bästa vän och andra mornar önskar jag att den inte fanns för att jag missbrukar den. Hade tänkt gå upp vid halv sju, det blev halv åtta istället.

Wow

image482
bilder från Elle och Style

Vilken klänning! Den är verkligen häftig. Couture. Ville bara visa den och säga det.
Från Malene Birger by the way.

Ann-Sofie Back A/W 2008

image481
bilder och citat lånade här

Ann-Sofie Back alltså. Tycker det påminner om Topshop Unique som jag skrev om tidigare, men det här är så mycket bättre. Fortfarande stora kavajer och bylsiga plagg, men med bättre passform. Plus för de små färgklickarna i blått (och lite rött syntes också) som gör att hösten känns mindre grå. Så här säger hon om inspirationen till kollektionen; "My collection for Autumn/Winter 2008 is inspired by celebrity obsession".
Tycker nin att det syns?

Ps. Är de spetsiga skorna på väg tillbaka?

Topshop Unique Fall 2008

image480
bilder från Style

Topshop Unique's visning kan jag inte påstå lämnat några tydliga spår i sinnet. Visst var det kul med den stora symfonin av material som blandades hej vilt, men annars näe. Tyckte många kläder såg ut att ha konstig passform och mycket känns lite gammaldags för att sitta snyggt på en ung tjej (som väl är Topshops största målgrupp?). Plus för materialen dock och för plaggen ovan!

Fyra nyanser av brunt

image437
Städade hela lägenheten tillsammans med A idag. Vilket gjorde att jag utan dåligt samvete kunde unna mig både det ena och det andra i gottisväg. Nu är bilderna inte helt färska (dessa är från Åre-turen), men B&J Chocoalte Therapy var inte dum den heller, kaffe, choklad och  sockrade bilar från Ahlgrens har också gått ner under kvällen. Och vääääldigt trevligt sällskap har jag haft också, tack söta Carin för det.

London fashionweek

image479

Precis när New York har fått säga sitt i modevärlden så slår London upp dörrarna för nästa modevecka. Ann-Sofie Back, Vivienne Westwood och Luella är bara några namn som kommer figurera på catwalken. Exciting!

Kulturdagen

image478
Det var kanske lite mastigt att sikta in sig på tre muséer på en dag och det visade sig vara riktigt. Men två hann vi med i alla fall. Röhsska får bli en annan dag. Mysigt har vi i alla fall haft det och soligt var det ju också. Nu väntar snart middag och ett glas vitt till det!

Philosophy Fall 2008

image477
bilder från Style

Vill egentligen bara kommentera klänningarna ur denna kollektion. Alberta Feretti mixar tyger så det står härliga till, genomskinliga skira saker blandas med siden och sammet och riktigt snyggt blir det också. Kanske ingen klänning man slänger på sig på en måndag direkt, men om man skulle bli bjuden på Oscarsgalan eller dylikt (för det händer nog). Häftigt. Plus till strumpbyxorna och mormorskängorna också!

Gårdagen

image476
dsicokula, cashewnötter, lånade skor, Linnéa och jag, väntan på vagnen

Det var en riktigt kul kväll igår. Var inte alls laddad när jag gick hemifrån men väl hos Linnéa kom jag igång igen. Efter det drog vi oss (till) "Uppåt Framåt" och där mötte vi upp ett helt gäng med människor. Slutade med att halva Åre-gänget var samlat! Lyckad kväll helt enkelt.

Idag ska jag och A vara kulturella, världskulturmuséet, Röhsska och Hasselbladscenter står på schemat. Så det är bäst jag pallrar mig iväg nu om vi ska hinna med allt. Hoppas ju på ett konditoribesök mellan muséerna också!

Dress me up

image474
bild från Style

Det tas inte bara en massa bilder på visningarna i New York utan även "vanliga dödliga" får agera modeller. Den här tjejen fastnade jag verkligen för och precis så här vill jag se ut idag. Måste ta o leta efter några kostymaktiga brallor snart. En slips fick spela sjal.

Top från Topshop, slips och kostymbrallor från H&M Herr, Jacka från H&M och väska från Chloé

Cloudy friday

image475

Klär mig efter uttrycket "Casual Friday" idag. Ska till skolan snart och bli kvar ett gäng timmar, sen träning vid halv sex. Den här helgen får gärna gå saaaakta för jag är äntligen ledig!

Ett skepp kommer lastat...

image473

Hämtade ett paket på posten idag innehållande ett par nya sandaler. Så nu kan det bli sommar tycker jag!

Diesel Fall 2008

image472
bilder från NY Magazine

Vilka myskläder. Vette tusan om man skulle kunna bära upp Dieselplaggen lika bra som modellerna eller om det bara skulle se ut som om man gick runt i en säck. Men skönt ser det i alla fall ut att vara. Och ytterligare några exempel på byxdressen här.

Karen Walker Fall 2008

image470
bilder från NY Magazine

En rätt söt kollektion höstkläder som känns lite som en vårkollektion med tjocka strumpbyxor. Men sånt livar ju upp en regnig höst så varför inte. By Karen Walker.

Mormors gamla symaskin

image471

Har satt igång det lilla projektet med att sy en kjol. En blommig sak som passar våren till (nej helt uppe i höstkollektioner är jag inte, jag har fortfarande koll på att våren är på väg). Ska få ihop skapelsen på mormors gamla Singer. Tror hon skulle bli glad om hon visste att jag använde den. (Tror i smyg att hon faktiskt vet det)

Behind the scenes Marc Jacobs

image469
bilder från TheCobrasnake

Mark Hunter får ju krypa bakom massa visningar med sin kamera. Här är foton från Marc Jacobsvisningen som jag skrev om nedan. Fast bakom kulisserna då!

Marc by Marc Jacobs Fall 2008

image468
bilder från NY Magazine

Jag gillar att Marc Jacobs använder accentfärger för att piffa upp plaggen. Som rosa skor eller gröna ränder eller en stark färg på läpparna. Rosettklänningarna är ju underbara och baskrarna på modellernas huvuden också. Ingen visning som direkt fastnari övrigt, men helt klart godkänd enligt mig.

Miss Sixty Fall 2008

image467
bilder från NY Magazine

Det är lite mycket av allt från Miss Sixtys visning. Men jag tycker det finns vissa godbitar att plocka ut. Som de glittriga metallicstrumpbyxorna (livar ju upp hösten en aning), blandningen av olika material, blanka och stickade. Och de breda bältena i midjan också. Allt som allt en hel del att lägga på minnet inför nästa höst.

Byxdressen

image465
bilder från Alexander Wang, Preen, Nicole Miller och Yigal Azrouël, från Style

Den syns ju lite här och var den där byxdressen. Bekvämare plagg lär man ju få leta efter, måste ju vara som att svassa runt i en pyjamas hela dagen (hade en sådan pyjamas i yngre ålder, störtskön var den). Kanske inte vore så dumt ändå. Om inte annat att gå runt i hemma. Såg en variant på Monki idag, lär komma flera om modehusen fortsätter visa dem i den här takten.

We sure are cute for two ugly people

image466

Jag ska låtsas att det är vår i luften idag. Vädret är inte det minsta märkvärdigt ute egentligen, men man blir ju gladare av vår så idag blir det till att leta efter tecken på att den är på väg. Ska kolla "Juno" ikväll, såg den i lördags också och blev kär. Underbar film med ett ännu mer fantastisk filmmusik.

Ps. Idag får man äta hur många semlor man vill (tror jag), ska försöka ta fasta på det också!

Y-3 Fall 2008

image464
Bilder från Style och The Cobrasnake

Y-3 höstvisning från New York såg verkligen häftig ut. Modellerna rör sig på en catwalk som liknar en  landningbana mitt i New York som blivit övertäckt med is. Verkligen en cool scen! Plaggen har jag delade meningar om, vissa saker är snygga andra skulle jag inte sätta på mig. Men det spelar ingen roll för bilderna från visningen fastnar ändå- behöver fler synonymer för hur häftigt det ser ut!

Alexander Wang Fall 2008

image461
bilder från NY magazine

Jag prisade hans vårkollektion för några månader sedan och nu är höstens kollektion här. Alexander Wang är helt klart en av mina favoriter! Stora byxor, västar (jag som inte ens brukar digga det på mig själv vill så gärna ha en nu), blusar, blixtlås, shorts o.s.v. Damn!

Äntligen är helgen över

Sitter nyduschad med fötterna i ett fotbad har två blodapelsiner i knät och så upptäcker jag att det underbara programmet "I en annan del av Köping" har säsongsstart om 30 minuter. Bättre än så här tror jag inte att jag kan ha det just nu. Ingen söndagsångest heller, eftersom jag jobbat hela helgen känns veckan som kommer hjärtligt välkommen!

Sass & Bide Fall 2008

image462
bilder från NY Magazine

Sass & Bides visning var ju lite av en cirkus! Hattar, paljetter, stora vida skjortor och klara färger. Skoj och annorlunda men fortfarande klart bärbart! Tummen upp för byxorna, skorna och paljettklänningen (andra från vänster).

Botkier; Bianca Satchel

image456
Denna scen utspelade sig för någon dag sedan på Rag Lady;

Jag: Ursäkta, vad är det för pris på väskan i skyltfönstret?
Expiditeten: 7099 kronor
Jag: Asså...det var så illa....

Tänk om den kunde ha kostat 700 kronor istället, då hade den varit min nu.
(men från hemsidan kostar den i alla fall bara $595, det var ju lite mindre i alla fall)

Fashionweeks

image460
Bara för att modeveckan i Stockholm snart är över så finns det ju mycket kvar att hålla koll på. Här är datumen att lägga på minnet. Man kan ju alltid kolla visningar på nätet även om man inte har turen att vara på plats! New York hade ju inte varit helt fel alltså, men Göteborg är ju himla fantastiskt så här års (eller?).

Ida Sjöstedt A/W 08

image458
bilder från modette

Nu är ju sthlm fashionweek visserligen nästan över men lämnar lite utrymme till Ida Sjöstedts visning.
Vacker kappa med volym och pälskant på luvan, luvtröja till kort puffig kjol, mönster, skira tyger och en oversize skjorta i blankt material. I like it!

Nakkna A/W 08

image457
bilder från modette

Nakkna ser ut att ha haft en riktigt snygg visning. Kolsvart rum med starka spotlampor som lyser upp modellerna i flera hörn. Riktigt häftigt! Plaggen är inte så dumma de heller, klänningen och koftan till höger var mina favoriter, stickat och volanger och gråskalor.

En återkommande gäst

image459

Klas kom på besök nyss med ett nytt objektiv till kameran (fast 50- vill ha vill ha!!). Skorna och tröjan var nya också (Bronx och Cheap Monday) och eftersom de var så snygga så får de gästspela på bloggen! Skorna ser han som en hyllning till Heath Ledger (à la Brokeback Mountain), hmmm...!?!?
Vi ska för övrigt slita på jobbet ihop hela dagen imorgon, inget jag ser fram emot just nu direkt. Men trevligt sällskap får jag ju i alla fall!

Mingel under modeveckan

image455

bilder från modette och elle

Kolla på mingelbilderna från modeveckan är nästan lika skoj som visningarna. Här är några favoriter från den fashionabla tillställningen som hålls uppe i hufvudstaden!

Fredag

image454
skulle hellre mötas av en vintrig väg till skolan, en de pölar med vatten jag får simma igenom nu, tagen på väg upp till Åre

Det vräker fortfarande ner utanför fönstret och de där gummistövlarna jag skrev om för ett par dagar sen skulle verkligen sitta fint just nu. Får ta en ordentlig titt på stan någon dag. Skola och jobb står på dagens schema och jag hoppas det blir något skoj påhitt till kvällen!

RSS 2.0