TGIF

image361
Thank God its Friday! Min underbara Kajsa kom igår och helgen ska spenderas med aktiviteter som julbak, julmarknad och julmys i största allmänhet. Ska bara beta av fyra timmar jobb nu på morgonen först. I'm off!
(ny klänning, nya skor och mavalas freshy på naglarna, måste ju bara bli en bra dag!)

Catsuit

Hittade denna catsuit, som de kallar det, på Halens. Det var något med den som fick mig att gilla den, även om jag starkt tvivlar på att jag skulle kunna bära upp den. Fick mig att tänka på några bilder jag sett på TheSartorialist blogg. Dessa vackra damer lyckas ju faktiskt bära upp det så det ser riktigt snyggt ut (kanske är tvådelat iofs)! Skön ser den också ut att vara. Fast kanske skulle man enbart satsa på harembyxorna och inte en hel dräkt..

image360

Priset för en väska

image358
Kuvertväskor finns ju i överflöd för tillfället. Tycker alla dessa är snygga. Men priset för Marc Jacobs väskan är ju sanslöst (Stellas också). Näe, jag har gränser när det kommer till spenderande, så det räcker med att drömma lite om dem, sen går det nog över...
Marc Jacobs 1640 euro (!)
Stella Mc Cartney 495 euro
Asos 15 pund (den har man ju i alla fall råd med)

Hur mycket är försvarbart att lägga på en väska egentligen? Det finns ju många snygga designerväskor, men är de verkligen värda 10000?

Mina boots-boots

image355

Har hittat mig ett par riktigt varma o goa´ skor, finally! Kan väl iofs inte påstå att jag letat ihjäl mig, men så gick jag förbi Haga en dag och då stod de där och tittade på mig. Det var ett tecken. Tyvärr förstod jag inte det på en gång. Två veckor senare letar jag runt i varenda skobutik i Göteborg för att slutligen hitta dem! Jag är glad. Mina fötter är ännu gladare!

Fjädrar i öronen och behå utanför tröjan

image357
Idag klär jag mig gärna i en bra dress från Ann-Sofie Back och ett extra långt brunt bälte hittat på Topshop. På fötterna har jag skoletter från Bronx och på benen mörkgråa strumpisar från Falke. I örat vill jag ha några av Anitas vackra örhängen!

Nytt jobb!

Jag har fått ett nytt extrajobb. Mitt tredje, fast hos samma arbetsgivare som ett av de andra, bara nytt företag. Tror det kan blir bra för det är kopplat till det jag pluggar. Ligger på fel sida av stan bara, men det får jag väl ta. Jag firade genom att spendera lite pengar som jag inte har. Klänningssuget tog över när jag såg denna mysiga sak på H&M!
image356
(den är lite grålila i färgen, syns inte riktigt i detta ljus...)

Jag var med på film imorse

image354

Klotter

Min fascination för klotter är ganska stor just nu. Tycker det kan vara riktigt snyggt på sina håll (och definitivt mindre snyggt på andra). I alla fall om de har gjort det för en anledning och inte bara smällt upp en tag på en vägg eller något liknande. De här är från ett strandcafé i en förort till Stockholm där jag faktiskt tycker det gör sig riktigt bra. Livar upp huset utan att bli fult.
image357

Ring-a-ding

image356

Jag vill ha flera, stora vackra ringar att pryda mina händer med. HIttade många fina ute i cybervärlden. Den svarta är från Lindex, den i mitten från Asos och resten från Urban Outfitters.

Jag är uppe före tuppen

Ögonen svider, kroppen gör ont ochhjärnan registrerar saker vääldigt långsamt. Men vad gör man inte för några extra tusen i månaden? Idag är det i alla fall dubbelt betalt och sista dagen för denna helg. Tur det, annars hade det känts omöjligt!
image354

Back on track

Efter en kort släng av magsjuka och en trög dag på jobbet så är jag nu tillbaka på banan igen. Har PF (pojkvänsfritt) i helgen så jag myser själv hemma med mumsig middag och en ny liten kompis som gör mig sällskap. Försöker vara trogen, men det är svårt att motstå honom...
image353

Dansar iväg på kalas

image352

Ska iväg på fest med jobbet nu och kör en repris av gårdagens outfit. Är det bara jag som inte orkar tänka nytt varenda dag? Bäst att man trivs i alla fall och det gör jag i denna. Först drinks, sen cabaret (el nåt sånt..)!

Ho ho ho finns det några snälla barn här?

image350

Det närmar ju sig högtiden då alla ska spendera så mycket pengar de bara orkar och då man måste köpa någonting till familj och vänner vare sig man kommer på nåt eller inte. Så för att dämpa julklappsångesten och underlätta för de som är "tvungna" att inhandla klappar till mig så kommer ett litet hopplock av saker som jag gärna skulle hitta i ett paket. Nu får ni också tänka att önska inte kostar någonting och att det är tanken som räknas (-och att det finns tusen grejer till som jag gärna skulle vilja finna i min garderob, men som finns representerat i alla "önskeoutfits" i denna blogg.)

Så varsego´ alla nära o kära nu slipper ni i alla fall all hysteri med att hitta klappar till mig för här är lite jag kan tänka mig att få; body butter (pink grapefruit, de låter mumsigt iaf), mixer (eller matberedare, vad är bäst?), svart väska (i skinn? den ska hålla länge),  snyggloklocka från Casio (hittas bl.a på Urban oufitters) och vem blir inte glad av en liten flaska med nagellack i någon trevlig nyans!?

måndag, tisdag.....Onsdag!

image348
Sommarklänningen åker fram idag men uppkavlad i midjan med mammas gamla skärp som jag tog med hem på långlån. Tog mig en lång sovmorgon idag men nu ska jag snart iväg och fika med kompis och sen blir det plugg hela eftermiddagen. Hade egentligen ställt klockan på åtta, men inte ens snoozeknappen fick arbeta imorse, jag stängde bara av den. Ibland får man unna sig det tycker jag!

Fair Trade

image347

Kläder som är rättvisemärkta och/eller gjorda av ekologiska material känns ju helrätt. Här är ett litet hopplock av fair-trade-plagg. Skorna är gjorda av canvas och gummi och bagen är gjord av återvunna matpåsar i Kambodja. Klänningen och tightsen är gjorda i organisk bomull. Shopping med bättre samvete alltså!

Påsväskan är från Topshop
Klänning och tights från H&M
och skor från No Sweat

Hairspray

Finns flera ord som kan beskriva denna rulle; klyschig, amerikansk och förutsägbar....
                                                                                                                                                          .....eller alldeles alldeles... UNDERBAR!!! En riktig feel-great-movie!!
image344
Tack för biljetten Karro-darling!

Musik non stop

Vad grymt det var! Som alla andra konserter med Kent så gick  jag även igår därifrån med ett lyckorus i kroppen. Vissa sa att han sjöng falskt, men låt gå, de är helt otroliga i alla fall! Jag var där med bästis och hennes familj (+respektive) men de hamnade (ställde sig) längre bak så jag stod och rockade själv hela konserten. Det var  en häftig känsla faktiskt, att gå "ensam" på konsert. Kent alltså...you gotta love them!
image342
(fantastisk bild tagen av Jesper  Frisk m.fl, lånad här)

Bebis

Hade verkligen kul igår! Lyckad förfest, underbart sällskap och massor med dans. Rullade hem (bokstavligt talat för jag fick skjuts av en väldigt trevlig och nykter vän) vid 3- tiden nån gån och idag vaknade ja klockan 10 och mår toppen, kan det bli bättre!?

Idag ska jag träffa en bebis som är en vecka gammal. Har köpt de gulligaste kläderna i present till henne också. Hur söt kommer hon inte bli i detta? Cute! Sen blir det Winterjam på stadion där diverse coola skid/snowboardåkare ska visa vad de går för i det nyuppbyggda hoppet. Jag har med mig kameran med extra objektiv. Kan bli bra! Får se vad kvällen erbjuder sen men än så länge ser det ut att bli ytterligare en lyckad dag i hufvudstaden!

image341

Soli

Ikväll är det fest! Solidaritet är målet och starten går hos en tjej som heter Maria som jag inte vet om jag träffat... Men jag känner underbara Mia i alla fall, vi ska skaka rumpa i finskor hela natten! Har på mig nya oversize t-shirten från Monki och heels från H&M. Bra skit!
image340

Vintermys

Hade en jättemysig dag igår. Började med en lång morgon hemma och sen en "fotopromenad". Det är ju snö här vilket gör allting så mycket finare. Visserligen inte mycket men lite vitt på marken här och där i alla fall till skillnad från hemma i Götet. Gick på stan en sväng också och kollade in alla småbutiker på söder. Tyvärr blev det inte så mycket köpa av, får åka tillbaka nån gång när plånboken inte är lika tom.

Kvällen avslutades med vin på Ljungbergs tillsammans med stans snyggaste tjejer, riktigt trevligt!

image339

Onsdag

Framme i Stockholm! Kom vid midnatt igår. Det konstiga var när jag skulle av och tjejen bredvid mig vägrar vakna. Jag försökte i flera minuter att ruska liv i henne, men det ville sig inte. Kollade självklart om hon andades, vem vaknar inte när en främmande människa skakar i en!? Mot slutet tog jag verkligen i, men så kom tågvärdarna så då sket jag i det och hoppade över henne istället. Undrar om hon slog upp ögonen till slut? Hope so. Mystiskt var det i alla fall. Idag ska jag strosa runt på stan och leka med kompisar. Så skoj att vara här.

image338


Gillade att klänningen hade en rosett som detalj, livade upp den. Sen att allt är från H&M är ju inte dumt heller. Hela outfiten får man för drygt 800 pix! Den ni!

Apologize

Det finns risk att jag spelar sönder den här låten snart. Men den är så bra, kommer helt klart att spelas både en och två gånger i lurarna när jag svischar fram med x2000 senare ikväll. Den här versionen med piano är inte så dum den heller. Piano slår de flesta instrument med hästlängder, bara älskar det. Tusan att jag inte fortsatte spela när jag var liten...

Tror det är femte gången jag spelar den nu, kanske borde byta snart...

"Early morning when I wake up I look like KISS but without the makeup..."

Har utvecklats till att vara en kvällsmänniska på senaste. Frågar man A kommer han nog inte tro mig, men jag brukade vara ganska så morgonpigg när jag var yngre. Tyvärr är så inte fallet längre.
Men idag lyckades jag (efter 4 tryck på snoozeknappen) i alla fall pallra mig upp och nu väntar två hääärliga timmar i skolan, piece of cake. Sen är det plugg och packa som gäller...

...ska till Stockholm över helgen och åker ikväll! Yey!image271


Yes Please

Jag är nykär i en väska! Den är ju bara underbar, kärlek vid första ögonkastet. Synd att den måste kosta därefter också...dream on....dream on....

image336
Väska: Miu Miu
Oversizekofta: Topshop
Boots: Donna Girl
Strumobyxor: Falke
Nagellack: Mavala

Ett helt party på huvudet

Hittade denna skojiga mössaTopshop och den kan ju liva upp vilken trist vardagsoutfit som helst. Som att ha ett helt party på huvudet. Tycker den va kul jag!! Va tycker ni?
image328


Pimp my Bedroom

image334


Nu har vi äntligen gjort någonting för att liva upp vårt för övrigt ganska trista sovrum. En liten hylla ovanför sängen blev det som har plats för både det ena och andra. Lär dyka upp fler/andra saker där i en nära framtid. Ett litet lyft helt enkelt!

Är det äkta Gussy?

Var minusgrader ute imorse, kylan börjar helt klart komma nu. Så det fick bli byxor dagen till ära och inte vilka byxor som helst. Utan äkta gussibyxor! Eller ah, jeansen är av okänt märke men de är inhandlade på "boutiquen" Gussy i Bangkok. En väldigt posh affär för övrigt. Ca fyra kvadratmeter stor och jeans av alla dess slag. Märken som Rocc&Rebublic, Diisel och Sev-en går att finna här! Allt äkta så klart om det var någon som trodde nåt annat. Mina är i alla fall av märket K2nd (vet inte ens vad de försöker härma här!?) och sköna som 17 är de!
298975-331
(Kostade mig en hundralapp, klart godkänt tycker jag)

Fars dag

Har gått och tänkt på bakelser i tre dagar nu. Snacka om sug. Och nej jag ska inte ha en bebis, är bara sjukt förtjust i prinssestårta. Kolla in denna goding till exempel, en sådan bakade jag till A's födelsedag sist, riktigt lyckad! Hade jag varit hemma hade man ju kunnat bjuda pappa på en dagen till ära. Åh ge mig!

image325

Ristorante

Har en väldigt söt stockholmsflicka på besök i stan i helgen så nu ska jag slänga mig iväg in till stan för att dinera med henne och hennes gamla lumpenpolare! Will be nice, italienskt verkar stå på menyn, gott!
image330
Lite inspirerad av julskyltningen på jobbet så agerar jag ikväll såna där tomtar som man kan vika ut till en  enda lång tomteskara!

Dagens pretend-outfit

Trender är ju för skojiga, hade väl aldrig lagt upp ett par lacktights annars... Även om jag inte tror att jag kommer köpa ett par så tycker jag att de är ganska coola. I alla fall ihop med något stickat eller annat material som bryter mot allt lack. Fast än så länge så får de bara fungera som dagens pretend-outfit!
image327
Stickad tröja: Topshop
Lacktight: American Apparel från Nelly
Skor: Skopunkten
Börs: Accessorize

Segerns sötma och viljans triumf

image322
Har just varit ute på en ordentlig springtur helt utan draghjälp och det gick riktigt bra. Så otroligt kuperat där jag springer bara, men det är mest skoj, förutom sista backen som banne mig är vertikal, men sen är det ju slut å andra sidan så det går ju och pusha sig.

Pappas svartvinbärssaft
tar tveklöst hem förstaplatsen som den godaste drycken efter träning, bättre finns inte!
Pappa- du har väl laddat upp med mer saft tills jag kommer hem så jag kan bunkra upp lagret igen!? =)

Nyårsblåsa

Jag skulle vilja bli bjuden på ett riktigt kalasparty till nyår och då måste jag självklart även köpa en ny snygg festblåsa à la någon av Asos många snygga klänningar. De finns verkligen flera tjusiga saker så det var svårt att välja, men här är några!
image324
Nummer 1, 2 och 3

Inspiration upphöjt i hundra

Troligtvis den mest inspirerande bloggen som finns! Jag kan inte kolla mig mätt på alla vackra foton av vackra människor som den här mannen tar! Hittade den i vintras någon gång, tror det var i samband med att det skrevs om honom i en artikel då han var i Stockholm på besök. Sedan dess har jag varit fast. Människor på gatan slår nog det mesta i inspirationsväg och han serverar de bästa på hans blogg.

Om det är någon som inte förstått att det är The Sartorialist jag pratar om kan ni ju klicka er in och titta, love it!

"Håll min hand"

image321

Ps (senare uppdatering) Nu har jag äntligen sytt in de här jeansen också, så nu sitter de mycket snyggare än på bilden!

Tänt var det här

image319
Det oslagbart bästa med hösten o mörkret måste ju vara mysfaktorn man får till med lite tända ljus. Vår lägenhet badar i stearinljus nu. MYS!!

Today's wish

image319
Kofta: H&M
Jeans o skinnjacka: Topshop
Mössa o Halsduk: Indiska
Skor: Mrs H

Goodmorning!

image318
Kan man beskriva en bra morgon bättre. Jag är lite lätt beroende tror jag. Har varit i drygt 20 år. Kanske borde försöka trappa ner...fast näe...det är ju så gott!
Idag börjar nya kursen, jag är laddad. Hoppas det håller i sig hela dagen, jag har ju grundat bra i alla fall.

Oboy alltså!

Fääääärdig

image317

Tycker jag lyckades rätt bra med att göra min egna version av 2812-kjolen. Billigt blev det också eftersom allt fanns hemma. Nu kanske den kommer till användning igen!

Operation "Copycat"

Har börjat ett projekt nu. Ska sy om en gammal svart kjol jag nästan aldrig använder till att likna denna som jag bloggade om för några dagar sen. Tror det kan bli bra....visar resultat senare om det blir klart!
image316

"Extra-söndag"

Idag är som en extra söndag för nya kursen börjar inte förrän imorn. Har nog aldrig haft så många dagar ledigt mellan två kurser, riktigt skönt. Ska ägna dagen åt lite pyssel tror jag.

◊ Måla hylla
◊ Sy kjol
◊ Sy in jeans
◊ Laga indisk mat

Får se hur mycket som blir gjort, ska nog klämma in lite Photoshop i pauserna också. Hade gärna tagit en lång springtur också om inte mitt skavsår utvecklats till ett sår och jag knappt kan stödja på högerfoten, skit för jag är träningssugen. Kanske kan cykla eller nåt istället.

Have a good day!

Bildredigering är min nya hobby

Ifall någon skulle missat så är photoshop mitt nya favorittidsfördriv. Man kan ju göra massa skoj och när man väl börjar lära sig är det ju inte så svårt. Riktigt nöjd med att jag gick den där kursen ska jag säga.

Igår såg vi 1408, fy fasen. Tror att allt skräckfilmstittande i 14:årsåldern har gjort mig kroniskt rädd för allt som är det minsta obehagligt på film. Jag önskade mig bort därifrån i början och så här i efterhand vet jag inte riktigt vad som var så läskigt. Den spårade ut lite i slutet, då lugnade jag ner mig.

Idag står IKEA på schemat. Vi behöver egentligen inte så mycket därifrån, men har man tillgång till bil så gäller det att passa på. Kan ju alltid utöka sortimentet av värmeljus om inte annat.

image315

Många bollar i luften

Lyckades bra med shoppingen i förmiddags, lite underkläder och en vanlig vit tröja till mig och en skinnjacka till syrran, ska slänga iväg den med posten så snart jag kan. 20% på rubbet fick jag också, tack H&M! (Extra bra för sis som fick ett riktigt bra pris på jackan!).

Efter stan drog jag och A ut på en springtur. Ca 6-7 km sprang vi, riktigt skönt så här efteråt. Jag fick så mycket energi att jag satte igång att rensa garderoben när vi kom hem. Så nu har jag fyllt en hel kasse med plagg som jag aldrig använder. Skönt! Nu är det bara fylla på med nytt, hihi!

Ikväll blir det bio, 1408, eftersom det aldrig blev av igår (för god mat på restaurangen så vi inte orkade göra mer efter det). Har hört att det ska vara en läskig rulle så jag får väl ta med mig en stor halsduk att gömma mig under.
Yeah yeah, nog med blaj, nu ska jag hitta på nåt nytt=)

image312
Litet minikollage med Stockholm vs Roms tunnelbana

Lördag

Idag är en bra dag. Fint väder, pigg i kroppen och nu ska vi iväg till stan. Ska inhandla en skinnjacka till syrran (hittade EN i hennes strl häromdagen, likadan som min, och hon har velat ha en jättelänge) och kolla om jag kan hitta något skoj till mig själv också.

Idag har jag på mig resultatet från tentashoppingen i torsdags, världens mysigaste tjocktröja (reafynd från JC) och min nya kompis "Elefanten" (H&M). Now I'm off!
image311

Rom: Tema 2

Fotade ju lite olika teman på Romresan och alla minifontäner där man kunde fylla på sin vattenflaska (för vattnet går alldeles utmärkt att dricka där) var ett annat självklart tema. Den i mitten är min favorit, så söt!
image302

Som man bäddar får man ligga

Är helt seg i både knopp och kropp idag. Firade att tentan är avklarad igår (tror det gick ganska bra) och hade jätteskoj, men då blir man ju desto segare dagen efter.

Ska snart försöka få någonting gjort. Ikväll har vi planer på att äta middag  på resturang och gå på bio jag och A. Är precis vad jag känner för, bara en myskväll utan måsten.

Vad ska ni göra ikväll?

Snyhyggt

Men ge mig! Gud så snyggt detta är. Blandingen av den söta kjolen med rosett, klackar i lack och den snygga tajta skinnjackan, och så svart, svart, svart!! I like a lot!
(2812 från ASOS by the way)
image310

RSS 2.0